Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

ÚVN řeší žádost předsedy Senátu o informace, zda je Zeman schopen zastávat úřad

Ústřední vojenská nemocnice řeší žádost předsedy Senátu o informace, zda je Zeman schopen zastávat úřad. K žádosti se staví se vší zodpovědností a naléhavostí, uvedla mluvčí nemocnice Jitka Zinke pro Českou televizi.

Předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) se dnes vyjádřil k návštěvě prezidenta v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN). Prezidentův kancléř Vratislav Mynář podle vedení nemocnice přivedl Vondráčka k Zemanovi na jednotku intenzivní péče nečekaně a bez...

Kancelář prezidenta republiky dosud neodpověděla předsedovi Senátu Miloši Vystrčilovi (ODS) na pondělní dotaz, jaká je prognóza zdravotního stavu Miloše Zemana a zda je schopen zastávat svůj úřad. Vystrčil se proto obrátil se stejnou žádostí na Ústřední vojenskou nemocnici (ÚVN), kde se Zeman léčí, a na jeho ošetřujícího lékaře a současně ředitele ÚVN Miroslava Zavorala.

Na adresu Zemanových spolupracovníků řekla na včerejší tiskové konferenci předseda Senátu, že prezident není v dobrých rukou, pokud jde o členy Kanceláře prezidenta. Pracovníci prezidentské kanceláře podle Vystrčilova mínění činí kroky, s nimiž by Zeman ne vždy souhlasil.

Hrad Vystrčilova slova nechává bez reakce. Vedoucí prezidentovy kanceláře Vratislav Mynář jen stroze sdělil, že se k situaci vyjádří začátkem příštího týdne.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Senát | Zdroj ČTK, Česká televize

Štítky Miloš Zeman, nemocnice, prezident, hospitalizace, Senát, Vystrčil, Ústřední vojenská nemocnice, předseda senátu, Česká televize, Miloš Vystrčil, ODS, Kancelář prezidenta republiky, Miroslav Zavoral, Vratislav Mynář, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ÚVN řeší žádost předsedy Senátu o informace, zda je Zeman schopen zastávat úřad  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.