Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pozval mě sám prezident, tvrdí Vondráček. Na lidi kolem Zemana padají trestní oznámení

, aktualizováno 15. října 2021, 14:31

Předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) se dnes vyjádřil k návštěvě prezidenta v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN). Prezidentův kancléř Vratislav Mynář podle vedení nemocnice přivedl Vondráčka k Zemanovi na jednotku intenzivní péče nečekaně a bez vědomí ošetřujícího lékaře. Předsedu Sněmovny podle jeho slov celá situace mrzí. Na pokoj měl dorazit na pozvání prezidenta.

Babiš: Návštěva Vondráčka u Zemana byla chyba

Čtvrteční návštěva předsedy Sněmovny Radka Vondráčka (ANO) u prezidenta Miloše Zemana byla chyba, domnívá se premiér Andrej Babiš (ANO). Vondráček měl podle něj zohlednit, že situace kolem prezidentova zdraví je vyhrocená. Ohledně svého setkání...

Návštěva na pozvání prezidenta

„Pozval mě sám pan prezident prostřednictvím pana kancléře a já byl přesvědčený o tom, že je vše řádně zkonzultováno s nemocnicí i ošetřujícím lékařem. U vstupu mě vyzvedla ochranná služba policie ČR a zavedla mě až do pokoje pana prezidenta, přičemž Miloš Zeman mě hned zdravil a zval dál. Že tomu nepředcházela konzultace s lékaři, mě následně překvapilo,“ napsal během pátku Radek Vondráček. S jeho tvrzením policie nesouhlasí. "Policie České republiky pana předsedu Poslanecké sněmovny k prezidentu republiky nedoprovázela. Pan předseda navštívil pana prezidenta v doprovodu hradního kancléře, který byl v té době již na místě," zveřejnila dnes policie na svém twitterovém účtu.

Celá situace ho podle jeho slov mrzí. „Byla to chyba a chápu rozladění vedení ÚVN. I když ředitel nemocnice jistě ví, že to není o mé osobě, tak přesto se jemu i dalším ošetřujícím lékařům omlouvám. Také bych chtěl podotknout, že to nebyla primárně návštěva Radka Vondráčka za Milošem Zemanem, ale jako předseda Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky jsem navštívil prezidenta republiky a cílem mé návštěvy byl ústavní akt rozhodnutí prezidenta republiky o svolání zasedání Poslanecké sněmovny. Pan prezident mi osobně potvrdil, že nechtěl nechat marně uplynout lhůtu, zasedání svolá na 8. listopadu, a následně svolání vlastnoručně podepsal,“ dodal.

I v dnešním vyjádření zopakoval, že s Milošem Zemanem skutečně mluvil. „Mrzí mě, že je zpochybňováno, jestli jsem vůbec u pana prezidenta byl, mluvil s ním a jestli svolání zasedání vážně podepsal on. Nejsem člověk, který by lhal, vymýšlel si. Navíc z respektu k panu prezidentovi, jeho úřadu, ale i veřejnosti bych si nic takového nikdy nedovolil,“ dodal.

Policie České republiky vyhoví požadavku Ústřední vojenské nemocnice a od tohoto okamžiku nebude ze strany ochránců umožněn přímý kontakt prezidenta republiky s žádnou osobou, která předem neobdržela souhlas ošetřujícího lékaře s návštěvou....

Návštěvy jen po dohodě s lékařem

Na včerejší návštěvu Vondráčka u prezidenta dnes také zareagovala policie. Ta vyhoví požadavku Ústřední vojenské nemocnice a od dneška nebude ze strany ochránců umožněn přímý kontakt prezidenta republiky s žádnou osobou, která předem neobdržela souhlas ošetřujícího lékaře s návštěvou.

„Pana prezidenta navštěvuje, vzhledem k jeho zdravotnímu stavu, pouze vybraný úzký okruh jemu blízkých osob, mezi které pan předseda Radek Vondráček v době návštěvy nepatřil,“ uvedla mluvčí Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) Jitka Zinke. Tento neoprávněný vstup eviduje ÚVN jako nežádoucí událost, která bude prověřena v rámci interního šetření nemocnice.

„Nemocnice rovněž nemůže potvrdit v médiích prezentovaný průběh a obsah setkání, neboť mu nebyl přítomen nikdo ze zdravotnického personálu ÚVN. ÚVN se rovněž distancuje od výroků pana předsedy Radka Vondráčka, týkajících se zdravotního stavu pana prezidenta, informace o zdravotním stavu pana prezidenta byly poskytnuty výhradně jeho nejbližším,“ dodala Zinke.

Nemocnice tak reaguje na slova Radka Vondráčka, který se v médiích nechal slyšet, že je prezident schopen vykonávat úřad hlavy státu. „Můžu potvrdit, že pan prezident je schopen vykonávat svůj úřad a zajímá se o dění,“ řekl včera odpoledne Vondráček. Podle svých slov je o Zemanově zdravotním stavu informován, veřejně ho ale nehodlá komentovat.

Prezidentův kancléř Vratislav Mynář dnes podle vedení Ústřední vojenské nemocnice přivedl předsedu Sněmovny Radka Vondráčka (ANO) k prezidentovi Miloši Zemanovi na jednotku intenzivní péče nečekaně a bez vědomí ošetřujícího lékaře.

Trestní oznámení na hradní smetánku

Kvůli dění kolem hospitalizace prezidenta podávají lidé trestní oznámení. Osoby v nejbližším okolí prezidenta se podle trestních oznámení, o kterých jejich autoři informovali v tiskových zprávách, mohly dopustit ublížení na zdraví z nedbalosti či přisvojení pravomoci úřadu a padělání prezidentových rozhodnutí.

Například Zastupitel Prahy 4 Petr Kutílek (Praha 4 sobě - Zelení a NK) tvrdí, že kancléř Vratislav Mynář, poradce Martin Nejedlý, mluvčí Jiří Ovčáček a případně další lidé v Zemanově okolí si mohli přisvojit pravomoc úřadu, zneužít pravomoci, padělat veřejné listiny, případně se dopustit sabotáže. Naopak lékař Martin Jan Stránský je přesvědčen o tom, že lidé v okolí prezidenta se mohli dopustit ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Bezvládný stav prezidenta při nedělním příjezdu do nemocnice podle něj mohla způsobit buď jen absolutní neprofesionalita a nedbalost personálu sanitky, nebo jde o běžnou kondici hlavy státu.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook.com/RadekVondráček

Štítky ČR, zdraví, Zeman, kriminalita, Radek Vondráček, Miloš Zeman, Ústřední vojenská nemocnice, návštěva, Poslanecká sněmovna ČR, lékař, nemocnice, Vratislav Mynář, ANO 2011, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdenek Svoboda

Tvrzení "Nejsem lhář" sedí u člověka, který lhal v kauze vymahání exekucí jeho advokátní kanceláří, čímž naplnil první pravidlo ověřování dezinformací: "Nikdo nelže jednou."

Sobota, 16. října 2021, 14:00Odpovědět

Karel Janyška

Česká republika je v rukou zločinců. Doufám, že příští vláda s nimi zatočí... Dzp.

Pátek, 15. října 2021, 21:05Odpovědět

Jiří Beránek

Ježíš co tady šílíte kvůli nějaké návštěvy...? Zítra je prý objednaný Captain America, prý si půjdou zahrát squash a bembajs.

Pátek, 15. října 2021, 18:30Odpovědět

Pozval mě sám prezident, tvrdí Vondráček. Na lidi kolem Zemana padají trestní oznámení  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.