Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Návštěvy prezidenta budou možné jen po dohodě s lékařem. Policie vyhoví nemocnici

, aktualizováno 15. října 2021, 11:02

Policie České republiky vyhoví požadavku Ústřední vojenské nemocnice a od tohoto okamžiku nebude ze strany ochránců umožněn přímý kontakt prezidenta republiky s žádnou osobou, která předem neobdržela souhlas ošetřujícího lékaře s návštěvou. Policie o tom dnes informovala na svém twitterovém účtu.

Policie tak reaguje na včerejší událost, kdy prezidentův kancléř Vratislav Mynář podle vedení Ústřední vojenské nemocnice přivedl předsedu Sněmovny Radka Vondráčka (ANO) k prezidentovi Miloši Zemanovi na jednotku intenzivní péče nečekaně a bez vědomí ošetřujícího lékaře. 

Zeman podle jeho manželky prochází léčbou, která si vyžádá čas

Prezident Miloš Zeman podle své manželky Ivany prochází léčbou, která si vyžádá čas. Média požádala o trpělivost a potřebný čas, aby měl možnost nabrat síly.

„Pana prezidenta navštěvuje, vzhledem k jeho zdravotnímu stavu, pouze vybraný úzký okruh jemu blízkých osob, mezi které pan předseda Radek Vondráček v době návštěvy nepatřil,“ uvedla mluvčí Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) Jitka Zinke. Tento neoprávněný vstup eviduje ÚVN jako nežádoucí událost, která bude prověřena v rámci interního šetření nemocnice.

„Nemocnice rovněž nemůže potvrdit v médiích prezentovaný průběh a obsah setkání, neboť mu nebyl přítomen nikdo ze zdravotnického personálu ÚVN. ÚVN se rovněž distancuje od výroků pana předsedy Radka Vondráčka, týkajících se zdravotního stavu pana prezidenta, informace o zdravotním stavu pana prezidenta byly poskytnuty výhradně jeho nejbližším,“ dodala Zinke.

Nemocnice tak reaguje na slova Radka Vondráčka, který se v médiích nechal slyšet, že je prezident schopen vykonávat úřad hlavy státu. „Můžu potvrdit, že pan prezident je schopen vykonávat svůj úřad a zajímá se o dění,“ řekl včera odpoledne Vondráček. Podle svých slov je o Zemanově zdravotním stavu informován, veřejně ho ale nehodlá komentovat.

Podle Vondráčka Zeman v nemocnici podepsal rozhodnutí, kterým svolal zasedání nové Sněmovny na pondělí 8. listopadu. Dokument Vondráčkovi osobně předal. „Měl jsem možnost si s panem prezidentem popovídat. Říkal vtipy, byl pozitivně naladěný. Samozřejmě je nemocný, takže leží na jednotce intenzivní péče. Rozhodnutí podepsal přímo přede mnou“ řekl Vondráček.

Právě podpis na dokumentu vyvolal na sociálních sítích řadu otázek, jelikož se odlišuje od některých podpisů Miloše Zemana, které jsou z minulosti veřejně dostupné.

Ohodnoť článek

Štítky Miloš Zeman, nemocnice, prezident, hospitalizace, Policie ČR, policie, Ústřední vojenská nemocnice, lékař, Radek Vondráček, Česko, Poslanecká sněmovna ČR, Vratislav Mynář, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvy prezidenta budou možné jen po dohodě s lékařem. Policie vyhoví nemocnici  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.