Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Netroufnu si říct, že nebude potřeba čtvrtá dávka, naznačuje kandidát na ministra Válek

Podle kandidáta na ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) není vyloučeno, že bude potřeba i čtvrtá posilující dávka vakcíny proti covidu. Řekl to v rozhovoru pro Blesk. Válek také již několikrát zmínil, že povinné plošné očkování nechce.

 

Běžte na injekci, nabádá hospitalizovaná pacientka s koronavirem z brněnské nemocnice

Fakultní nemocnice Brno (FN Brno) trpí nedostatkem zdravotního personálu. Na Klinice infekčních chorob narůstají počty koronavirových pacientů, z nichž mnozí jsou ve vážném stavu. Na přístrojích skončila také Kristýna Horváthová, která je na...

„Principiálně tak, jak to teď vypadá, tak bych si netroufnul říct, že nebude potřeba čtvrtá dávka. Myslím, že by bylo velmi neseriózní, kdyby někdo říkal, a také to zatím nikdo neříká, že po třetí dávce ta imunita vydrží tak dlouho, že už žádná další dávka nebude potřeba. Je velmi nekorektní říkat, že třetí dávka a jsem za vodou,“ řekl Válek.

Evropská léková agentura teď doporučuje třetí dávku vakcíny lidem starším 65 let. Podle kandidáta na ministra zdravotnictví je reálné, že později bude doporučena všem. „Postupně se ale tou třetí dávkou budou muset asi naočkovat všichni. Očkování a třetí dávka v každém případě brutálním způsobem chrání proti závažnému průběhu nemoci, snižuje riziko zhruba o sedmdesát procent, že někoho nakazíte,“ dodává Válek.

Kandidát na ministra také opět potvrdil, že povinné plošné očkování nechce. „Povinné očkování strašně rozděluje společnost. To je politický rozměr. Ten odborný důvod je také zřejmý. Tady vlastně neexistuje povinné celoplošné očkování proti jakékoliv jiné choroby u dospělých. To očkování má smysl navíc ve chvíli, kdy je ten virus v plné síle. To znamená, že byste musel co půl roku během dvou měsíců naočkovat 10 milionů lidí. A to je organizačně velmi komplikované,“ doplnil v rozhovoru v Blesk Válek.

Povinné očkování je podle něho komplikované v tom, že je nutné určit, co bude stát dělat s tím, kdo se nenechá očkovat. „Zavřete ho? Vykážete ho ze státu? Ani u povinných očkování u dětí není nikdy stoprocentní úspěšnost, že se nechají všichni naočkovat. Ten stát akceptuje, že jsou různí lidé, kteří odmítnou očkování, a i když pak to dítě onemocní závažným onemocněním, tak ho ten stát, to zdravotnické zařízení léčí, a stejně nevymáhá peníze za léčbu. Nedávno jsme měli jeden takový případ v Brně v dětské nemocnici,“ uzavřel.

Ohodnoť článek

Foto Jitka Koudelová

Štítky zdravotnictví, Válek, rozhovor, očkování, Vlastimil Válek, TOP 09, nemoc, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

PRVNÍ POMOC A SEBEOBRANU PROTI VIRÓZÁM, TEDY I CORONAVIRŮM, MÁME KAŽDÝ SÁM V SOBĚ.

Naše těla jsou totiž spontánními řády se svými sebezáchovnými, sebepořádacími a seberegulačními vlastnostmi a účinky, tedy imunitními systémy. Člověk tu je miliony let a věda a zdravotnictví jen pár dní. Jak to, že přežil ? To fakt nikoho nezajímá ?

Mě ano. Pro zdůvodnění tohoto tvrzení, jinak by nic živého nebylo, je nutno jít k mysliteli myslitelů, nositeli Nobelovy ceny z roku 1974 F.A.Hayekovi do jeho autobiografie. Neměli univerzální obor a tak mu cenu dali po 5-letém studiu této mohutnosti, takto nejvyššímu vědění lidstva vůbec, za ekonomii, která se jim zdála spontánním řádem trhu podobná.

O co tedy jde ? Spontánní řád, jehož zrod tu nemá cenu popisovat, neboť by jeho výklad zastínil sdělení této eseje, je jediným zdrojem jsoucna, tedy úplně všeho, tedy i člověka a covidu-19. Je-li Bůh, je to jeho jediný nástroj. Proto skutečná věda traktuje boží existenci 50 na 50. Prostě neví. To pro nábožensky založené.

Jak tedy k této vloze k sebezáchově těla každého z nás přistupovat a jak si ji vyložit a používat ? Pro znalce teorie spontánního řádu věc jednoduchá, pro ostatní bohužel nad jejich síly. Jinak by dávno doporučení z této danosti byla na světě a bylo by po pandemiích. Je totiž nutno najít klíč k okamžitému aktivování imunitního systému, složeného z nekonečného množství menších imunitních systémů patřících menším spontánním řádům pro ovládání dějů a jednotlivých orgánů lidského těla, podřízených tomu hlavnímu, a to ihned po napadení viry. V případě viróz ho lidstvo zná, ale neví to, respektive nezná jeho přesné a správné použití. Je jím obyčejná teplota. Každý přece víme, že když se cítíme nachlazení, že tělu nejlépe pomůžeme zahřátím.

Tady je však kruciální bod celého problému. Tato akce musí být naší inteligencí přesně řízena a zodpovědně a poctivě provedena. To však lidé nevědí a onemocní. A nemuseli by. Stačí totiž imunitní systém aktivovat okamžitě po zachycení prvního pocitu nachlazení, ten je u všech druhů viróz prakticky stejný, zvednutím teploty těla na dostatečnou hladinu tak, že umělá teplota nahradí horečku, která imunitní systém zapíná v plné míře už pozdě, když už jsme nemocní. Nic takového však nedovolíme postupem, který jsem popsal a tělu vyhovíme ihned a tak dlouho, jak bude potřebovat. Stačí zahřátí oblečením nebo přikrytím nebo teplým vzduchem.

Nikdy bych neměl odvahu k tomuto veřejnému tvrzení, kdybych z tohoto důvodu nebyl 45 let nemocen a každý kdo to na moji radu udělal, neonemocněl virózou také.

A co na to věda ? Nic ! Nereaguje na Hayekovu výzvu, aby vědci jako základ pro své bádání, vzali znalost teorie spontánního řádu. Doslova řekl: "Vědec, který nebádá se znalostí teorie spontánního řádu, není hoden svého platu." Já, pozemský červ, s ním plně souhlasím... Dzp.

Neděle, 21. listopadu 2021, 15:26Odpovědět

Netroufnu si říct, že nebude potřeba čtvrtá dávka, naznačuje kandidát na ministra Válek  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.