Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

AntiCovid tým Spolu jednal s ministerstvem, odmítá nouzový stav

Žádný z kroků pro řešení epidemie covidu v zemi nevyžaduje zavedení nouzového stavu a nemá jít o drastická řešení, řekl dnes novinářům kandidát na ministra zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) po společném jednání AntiCovid týmu koalice Spolu s týmem ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO). Podle Válka nalezli odborníci konsenzus. Konkrétní kroky však zveřejní až poté, co si je vzájemně písemně schválí. Jejich vyhlášení už je na vládě, která nese odpovědnost, dodal. Zároveň Válek zdůraznil, že vláda určitě musí posílit kapacitu hygienických stanic, aby byly schopny dělat svou práci kvalitně, především trasovat kontakty nakažených.

AntiCovid tým se bude s odborníky z ministerstva zdravotnictví scházet každý pátek, aby konzultovali své názory na další řešení epidemické situace. "Navrhli jsme postupy, předali jsme naše návrhy a diskutovali jsme o tom, jaké jsou vhodné a uskutečnitelné, aby kroky nezpochybnily soudy. Nenašli jsme žádnou třecí plochu, patrně díky tomu, že jednali odborníci, kterým jde o zvládnutí epidemie," řekl Válek. Podle něj jde o základní a pozitivní změnu v komunikaci s ministerstvem.

AntiCovid tým projednává své kroky a návrhy také s Národním institutem pro zvládnutí pandemie, jehož vznik iniciovala pravděpodobná budoucí vláda a v němž je 28 odborníků z různých oborů.

Kdy začnou platit další zpřísněná opatření, záleží podle Válka na vládě, která se sejde v pondělí. Zmínil také, že velmi rychlý efekt mohou mít pouze drastická opatření, ale na žádném takovém shodna není.

Situace se v České republice začala výrazně zhoršovat zhruba před měsícem, kdy křivka nakažených začala růst exponenciálně a velmi rychle začalo přibývat v nemocnicích lidí, kteří potřebovali hospitalizaci. Dnes ráno jich bylo podle ministerstva zdravotnictví přes 3500 a každý den přibývají další po stovkách. Nemocnice už opět musejí odkládat péči, která není akutní. Přibývají i mrtví, kterých je okolo 50 denně. K žádným přísným restrikcím vláda dosud nesáhla a očkovaní, nebo ti po prodělaném covidu, nejsou omezováni jinak, než že musí v uzavřených prostorách nosit respirátory. Situace se zhoršuje i v okolních zemích.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky vláda, koronavirus, opatření, Anticovid, Vlastimil Válek, Adam Vojtěch, ANO 2011, TOP 09, Krajská hygienická stanice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, nouzový stav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

AUTOREM JSOUCNA JE SPONTÁNNÍ ŘÁD. TEDY I COVIDU-19.

Řídící strukturou vesmíru je samovzniklý a neustále samovznikající spontánní řád. Vzniká tehdy, jestliže jeho budoucí prvky mají tendenci se řídit ve své aktivitě pravidly chování alespoň s podobnou charakteristikou a reagují podobně na různé vesmírné podněty a síly a jsou-li ve vzájemném dosahu. Ona podobnost je k sobě má. Tak spontánní řád vznikne a ovládá pak své prvky svými vlastními pravidly chování. Spontánní řád se rozšiřuje od uspořádaného k neuspořádanému a vykazuje sebepořádací, sebezáchovné a seberegulační vlastnosti a účinky, u živých organismů, tedy i u člověka, jim říkáme imunitní systém.

První živá buňka byla rovněž spontánním řádem tak samovolně uspořádaným, že byla schopna replikace, tedy dělení. To samo, řekl už v 17.století Giambattista Vico. A měl pravdu. Proces genetické evoluce započal. A vždy pod řízením spontánního řádu v čase a v prostoru. Tak vznikl život a všechno živé, tedy i člověk. Jeho tělo je tedy také spontánním řádem, jinak by nežilo. Proto jsme a proto je živočišná říše a lidský svět.

Kardinálním důkazem toho, co říkám je, že člověk se svými předchůdci je tu miliony let a nikdo ho nechránil. Přesto tu dobu přežil stejně, jako cokoliv jiného životaschopného. Spontánní řád tak vyvinul i svět lidí, který mu podléhá rovněž. Je to jediná možnost jeho existence. Lidské chování mu tedy podléhá také, dokonce lidská mysl je středobodem této lidské uspořádanosti. Jejím protřednictvím se na spontánní řád adaptujeme, tedy se adaptujeme na prostředí, situaci a budoucí neznámé.

Problémem vědy, tedy i medicíny, je, že nevychází z tohoto základního pramene všeho při posuzování reality a mistr F.A.Hayek, který dostal za teorii spontánního řádu Nobelovu cenu již v roce 1974, viz jeho autobiografie, vzkazuje všem vědcům, že kdo nebádá se znalostí teorie spontánního řádu, není hoden svého platu.

Coronaviry tedy nejsou ničím jiným, než replikací, tedy vtělením, spontánního řádu zvířecích virů na spontánní řád člověka. Ten však vykazuje, jak již sděleno 3 sebezáchovné vlastnosti. Ty pak stačí aktivovat včas, tedy okamžitě po napadení lidského spontánního řádu tímto vetřelcem a lehce si s ním poradí. Všechno to, co do spontánního řádu lidského těla nepatří má tendenci z podstaty věci, vždyť pravidla chování covidu nejsou kompatibilní s pravidly spontánního řádu lidského těla, zničit a vyloučit.

Jak spontánní řád lidského těla aktivovat v případě napadení viry ? Tak, jak to všichni známe celý život. Tělo ohřejeme zvenčí, stačí oblečením nebo přikrytím. Bohužel to však děláme většinou pozdě, tedy v době, kdy to za nás už udělala přirozená horečka, jejíž vznik budeme považovat za odezvu spontánního řádu na napadení cizorodým vetřelcem. My horečku však nepřipustíme tím, že budeme reagovat inteligencí na první pocit nachlazení, ten je s covidem a různými virózami stejný. Na tzv. příznaky covidu v žádném případě nečekáme. Ty jsou už nemocí, na kterou zatím léku není.

Všechno tedy záleží na okamžité reakci člověka při zachycení prvního pocitu, kterému lidově říkáme - všichni to znají, "něco na mě leze". Nahradíme tak přirozenou horečku včasnou umělou teplotou a to s kýženým efektem, tedy aktivací imunitního systému. A to už v době, kdy je ještě vetřelec málo namnožen. S tím si pak snadno poradí.

To, co píši, lidé nevědí a příslušní "odborníci" také ne. Proto je nutno vyhlásit dobu covidovu do té doby, než covid-19 zmizí. Bude spočívat v tom, že lidé nebudou čekat na vražedné příznaky, ale zasáhnou ohřátím svého těla popsaných způsobem vždy, když ucítí pocit nachlazení. Všechny virózy a rýmy od té doby budeme považovat za covid. Jistota je jistota. V televizích bude od rána do večera běžet upozornění na tento efekt.

Celá záchranná léčebná procedura trvá tak hodinu až tři a je levná, účinná a velmi rychlá. Tak do toho.

VYHLASTE DOBU COVIDOVOU !!!

Úterý, 16. listopadu 2021, 17:10Odpovědět

Karel Malý

Zajímavé je,jak se každý skrývá za covidovy tým.Jinak osobně se hodně bojí.

Pátek, 12. listopadu 2021, 20:30Odpovědět

Karel Malý

Čím více přistupujete k tvrdším opatřením popuzuje to všechny normální lidi. Ať se potom nediví, že dnes vládě a mediím věří opravdu jen blázen. Dal jsem pár příspěvku na Seznam a vzhledem k tomu, že je uplacený zablokoval mě. Seznam žije z plateb vlády ČR. Žádná demokracie.

Pátek, 12. listopadu 2021, 20:14Odpovědět

AntiCovid tým Spolu jednal s ministerstvem, odmítá nouzový stav  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.