Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vláda podle Babiše požádá o dalších 30 dní nouzového stavu

Vláda požádá Sněmovnu o další prodloužení nouzového stavu, který aktuálně v Česku platí do 22. ledna. České televizi (ČT) to dnes řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Kabinet podle něj požádá znovu o maximum, tedy dalších 30 dní, protože epidemie covidu-19 se nevyvíjí dobře a roste počet zemřelých. Kabinet dnes prodloužil platnost stávajících protiepidemických opatření z 10. ledna tak, aby končila až s nouzovým stavem.

Kabinet naposledy 22. prosince ve Sněmovně uspěl s žádostí o plných 30 dní nouzového stavu. Poslanci vládě ANO a ČSSD vyhověli i v předchozích případech, vždy ale souhlasili jen s kratší dobou. Koncem října Sněmovna souhlasila s prodloužením o 17 dnů, ve druhé polovině listopadu o 22 dnů a poté o 11 dnů. Nouzový stav v Česku platí od 5. října.

Babiš ČT řekl, že vláda znovu požádá o co nejdelší trvání nouzového stavu. "Vždy žádáme o 30 dní, maximum, protože nevíme, jak se situace vyvine," uvedl. Kabinet podle něj bude chtít delší stav nouze kvůli nárůstu počtu lidí v nemocnicích i tomu, že stoupá počet úmrtí. "Bohužel lidé umírají víc než minulý měsíc, kdy ten počet v prosinci byl menší než v listopadu," dodal.

Nouzový stav umožňuje vládě ponechat v platnosti nejdůležitější opatření proti epidemii, například omezení volného pohybu a uzavření obchodů a provozoven služeb. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) dopoledne řekl, že další žádost o prodloužení nouzového stavu považuje za pravděpodobnou, protože i po 22. lednu budou nutná silná opatření.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky ČR, vláda, koronavirus, Babiš, nouzový, nouzový stav, Andrej Babiš, Česká televize, ANO 2011, Poslanecká sněmovna ČR, Česko, pandemie covidu-19, ČSSD, Jan Blatný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

ČEŠI, NECHOVEJTE SE JAKO BLÁZNI A JE PO PANDEMII !!!Stačí v pravý okamžik, tedy už a ihned při záchytu "něco na mě leze", v době covidové je to pro jistotu vždy covid, vyvolat uměle teplotu těla zvenčí, nejlépe oblečením, a ta skrze ohřátí krve aktivuje imunitní systém, který si s veškerými virózami, včetně covidu-19, lehce poradí. Nečekat na vražedné příznaky, to je vědecký omyl ! TAK, DO TOHO !!!

Sobota, 9. ledna 2021, 20:36Odpovědět

Vláda podle Babiše požádá o dalších 30 dní nouzového stavu  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.