Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Začal fungovat web, který má srozumitelně informovat o koronaviru

V pilotní verzi začaly fungovat webové stránky, které mají srozumitelně informovat o vládních opatřeních proti koronaviru a životních situacích v době epidemie. Na twitteru na to upozornil poslanec opoziční TOP 09 Dominik Feri, který vznik webu před dvěma týdny dojednal s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Nový web popisuje třeba příznaky nemoci covid-19 a radí, jak se nechat otestovat, nabízí také doporučení, jak si během pandemie udržet duševní zdraví.

Nové stránky obsahují rovněž přehled kompenzačních programů pro podnikatele i zaměstnance zasažené koronavirovou krizí, zvlášť popisují například pravidla pro svatby, pohřby nebo stěhování v době epidemie. Část webu se věnuje možnostem trávení volného času, další fungování obchodů, služeb, pošt nebo bank. Oddíl o covidu-19 pojednává třeba o karanténě, sankcích za porušení vládních opatření a radí, kdy vyhledat lékařskou péči.

Schůzka Feriho s Babišem a také vládním zmocněncem pro informační technologie a digitalizaci Vladimírem Dzurillou se před 14 dny uskutečnila poté, co premiér podpořil při sněmovních interpelacích Feriho námět, aby vláda vysvětlovala opatření k omezení šíření covidu-19 srozumitelnou formou. Feri po setkání uvedl, že ho mrzí to, že stránky vzniknou až více než půl roku po vypuknutí epidemie v ČR a že premiéra musela k tomuto kroku přesvědčit opozice.

Babiš připustil, že komunikace záležitostí kolem nového typu koronaviru je slabá stránka vlády, spěje však podle něho k lepšímu. Feri už dřív o nových mimořádných opatřeních vyhlašovaných vládou i dalších tématech týkajících se koronaviru pravidelně informoval na svém instagramovém účtu. Opozice vládu kvůli způsobu komunikace ohledně koronaviru kritizuje delší dobu.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Instagram Dominika Feriho (choco_afro)

Štítky ČR, koronavirus, vláda, internet, COVID-19, Dominik Feri, Andrej Babiš, epidemie, ANO 2011, TOP 09, Twitter, koronavirová krize, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Kiklhorn

Informace k ničemu. Kde je odkaz na ten web?

Sobota, 21. listopadu 2020, 20:07Odpovědět

Začal fungovat web, který má srozumitelně informovat o koronaviru  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.