Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovořil k tisícům lidí na Václavském náměstí

Na Václavském náměstí se včera sešlo podle policejních odhadů přes 40 tisíc lidí, kteří opět podpořili Ukrajinu napadenou Ruskem. K demonstrantům na Václavském náměstí promluvil prostřednictvím telemostu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Ten vyzval obyvatele evropských zemí, aby nepřehlíželi ruskou agresi proti Ukrajině.

Demonstrující se na Václavském náměstí začali shromažďovat kolem půl šesté. Asi o půl sedmé večer k davu prostřednictvím telemostu promluvil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. „Jestliže zvítězíme, a já jsem si jist, že zvítězíme, bude to vítězství pro celý demokratický svět, bude to vítězství pro svobodu, vítězství světla nad tmou, svobody nad otroctvím," prohlásil Zelenskyj a dodal, že pokud padne Ukrajina, padne celá Evropa.

Zelenskyj označil účastníky demonstrací v Praze, Paříži, Lyonu nebo Tbilisi za Ukrajince. „Vy všichni jste dnes Ukrajinci a já vám za to děkuji," pověděl.

Akci zorganizoval spolek Milion chvilek. „Akce probíhá bez narušení veřejného pořádku,“ uvedla pro Pražskou Drbnu policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Demonstranti měli vlajky Ukrajiny i Evropské unie nebo transparentech s nápisi „Sláva Ukrajině“ nebo kritikou ruského prezidenta Vladimira Putina.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Ukrajina, Rusko, demonstrace, boje, Zelenskyj, Praha, Václavské náměstí, Volodymyr Zelenskyj, Vladimir Vladimirovič Putin, Evropská unie, Evropa, Paříž, Milion Chvilek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovořil k tisícům lidí na Václavském náměstí  |  Invaze na Ukrajině  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.