Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Politici oceňují společné vystoupení Fialy a Babiše na podporu očkování

Politici oceňují dnešní společné vystoupení jmenovaného premiéra Petra Fialy (ODS) a předsedy vlády v demisi Andrej Babiše (ANO) na podporu iniciativy urychlit očkování třetí dávkou vakcíny proti covidu-19. Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) na twitteru uvedla, že v případě krize by měli političtí protivníci zapomenout na spory a udělat, co je správné.

Fiala a Babiš při společném vystoupení ve Strakově akademii podpořili iniciativu Lékaři pomáhají Česku. Ve chvíli jako tato je potřeba ukázat společnou vůli a překlenout politické rozpory, uvedli. Iniciativa vyzvala ambulantní lékaře, aby se zaregistrovali a nabídli své kapacity k očkování. Za týden je podle nich možné podat až milion třetích dávek.

Adamová uvedla, že těžko lze hledat odlišnější politiky, než jsou Babiš a Fiala, který je lídrem koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09). "My jsme ale před volbami slibovali změnu a odlišná politická kultura spočívá i v tom, že v případě krize zapomenou političtí protivníci na spory a udělají, co je správné. Nechte se prosím naočkovat," napsala.

"Děkuji Petru Fialovi a Andreji Babišovi za dnešní společné vystoupení. Covid neřeší, koho jste volili, viru musíme čelit společně. Očkování je zatím jedinou efektivní zbraní, kterou máme. Snižuje šíření viru, snižuje riziko závažného průběhu onemocnění," napsal kandidát na ministra zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

Válek: První kroky bude omezení neakutní péče a navýšení kapacit PCR

Kandidát na ministra zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) by jako první tři kroky v boji s covidem-19 sjednotil postup léčby při využití monoklonálních protilátek, dočasně omezil plánovanou a neakutní péči k rovnoměrnému zatížení nemocnic a...

Vicepremiérka v demisi Alena Schillerová (ANO) uvedla, že si politika na chvíli dala pauzu. "Děkuji všem, kteří pochopili, že máme jednoho společného nepřítele, a tím je covid," uvedla na twitteru předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO.

Fotografii z tiskové konference sdílel i šéf Starostů a nezávislých (STAN) a kandidát na ministra vnitra Vít Rakušan. "Třetí dávka může významně ulevit přeplněným nemocnicím. Proto je potřeba udělat všechno pro to, aby ji všichni zájemci urychleně dostali. Pracujeme na tom všichni společně," uvedl.

Hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich (KDU-ČSL) vystoupení označil za nesmírně důležité. "Třetí dávka může zachránit životy," uvedl. Nabídka pomoci s očkováním od lékařů je skvělou zprávou, doplnil. "Opravdu si toho cením, protože tohle gesto může pomoci stmelit rozdělený národ," uvedl na twitteru lidovecký poslanec Miroslav Zborovský.

Fiala a Babiš se před tiskovou konferencí dohodli na tom, že nebudou odpovídat na otázky, ve kterých jsou mezi končícím a budoucím kabinetem neshody. S odkazem na to tak neodpověděli například na dotaz na hodnocení spolupráce opozičních stran s vládou ANO a ČSSD v tomto a minulém roce, Fiala nechtěl upřesnit svůj názor na plán končící vlády na povinné očkování některých skupin. Novináře odkázali na to, že odpoví na jiných tiskových konferencích.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook.com/AndrejBabis

Štítky ČR, Babiš, Fiala, koronavirus, strany, očkování, ohlasy, Petr Fiala, Andrej Babiš, ANO 2011, TOP 09, Markéta Pekarová Adamová, ODS, Twitter, Poslanecká sněmovna ČR, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Politici oceňují společné vystoupení Fialy a Babiše na podporu očkování  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.