Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Internetem se šíří protivakcinační video. Lidé mylně věří, že je na něm sestra z brněnské nemocnice

Vyvarujte se očkování, jinak si zničíte krev. Českými sociálními sítěmi se šíří dezinformační video, které lidé sdílejí s přesvědčením, že v klipu hovoří sestra z brněnské nemocnice. Žena, která nabádá k "prozření", tvrdí, že vakcinace není účinná a vytváří nové mutace koronaviru.

Autorkou kontroverzního videa zaměřeného proti očkování je Brňanka Petra F. Rédová, která provozuje e-shop s kosmetikou a věnuje se alternativní medicíně či ezoterice. Na svém facebookovém profilu se dlouhodobě nesouhlasně vyjadřuje k očkování a prosazuje názor, že čím více se lidé nechají naočkovat, tím více potíží si způsobí.

Ve virálním videu hovoří například o tom, že vakcinace poškozuje imunitu i krev. Tvrzení si měla sama ověřit na setkání s odborníky, kteří mikroskopem porovnávali krevní vzorky. „Ukázalo se, jak vypadá krev zdravého neočkovaného člověka a krev očkovaného. Prokázalo se to, co už se všude vědělo. Bylo vidět, že mladí měli horší krev než starší lidé,“ tvrdí Rédová, která zároveň vybízí k sundávání roušek.

Nepravdivé informace o zaměstnání

Uživatelé sociálních sítí sdílejí dezinformační video s mylným popiskem, že je dotyčná žena sestrou na jednotce intenzivní péče či oddělení ARO brněnské nemocnice. V již smazaném příspěvku tvrdil stejnou informaci také jihomoravský Volný blok, který antivaxerské video zveřejnil na svém facebooku.

Ke spekulacím o zaměstnání Petry. F. Rédové se vyjádřila také brněnská nemocnice. „Důrazně se ohrazujeme vůči jakémukoliv spojování s Fakultní nemocnicí Brno, což může být vnímáno na základě označování se jako "zdravotní sestra z Brněnské JIP". Tato paní NENÍ a nikdy NEBYLA v pracovně-právním poměru s naší nemocnicí, nereprezentuje jakékoliv stanovisko nebo svědectví, postoje ani názory naší nemocnice," sdělila na facebookovém profilu Fakultní nemocnice Brno mluvčí Veronika Plachá.

Na vlnu kritiky reagovala i sama Rédová, jež zveřejnila fotografii indexu, který je dle jejích slov důkazem, že v brněnské fakultní nemocnici před více než dvaceti lety pracovala. Na profilu zároveň uvádí, že je vedoucí sestrou na ARO. Zda a v jaké nemocnici je na této pozici zaměstnaná, ale známo není.

Rédová na sebe upozornila již před sedmi lety, kdy se Brněnskému deníku podělila o stížnost na přístup Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně, v níž podstoupila císařský řez. Kvůli údajnému pochybení personálu měla tehdy dle svých slov zbytečně trpět bolestmi, ačkoli lékaře žádala o analgetika.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Gloria.tv

Štítky zdraví, zdravotnictví, koronavirus, dezinformace, nemocnice, očkování, Fakultní nemocnice Brno, Volný blok, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Internetem se šíří protivakcinační video. Lidé mylně věří, že je na něm sestra z brněnské nemocnice  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.