Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Rázně odsuzujeme aktivity všech antivaxerů. Praha zavrhla Landovu iniciativu Zlatý špendlík

Pracovní skupina pražského magistrátu, která se sešla v pátek, řešila jednání iniciativy Zlatý špendlík. Tu odsoudila za ztěžování práce hygieniků kvůli zahlcení e-mailových schránek dotazy. Pracovní skupina osloví Ústřední krizový štáb k doporučení dalšího postupu.

„Rázně odsuzujeme aktivity všech antivaxerů“

Pracovní skupina pražského magistrátu, jejíž složení kopíruje bezpečnostní radu či krizový štáb, v pátek projednávala aktuální situaci s pandemií koronaviru, ale také jednání iniciativy Zlatý špendlík, která v posledních dnech zahltila krajské hygienické stanice obecnými dotazy, což komplikuje hygienikům práci při trasování osob, které byly v kontaktu s nakaženými.

„Napínáme všechny síly k tomu, abychom zabránili kolapsu zdravotnického systému. Proto rázně odsuzujeme aktivity všech antivaxerů, kteří se snaží paralyzovat fungování hygienických stanic. Tyto aktivity obvykle pramení z konzumace dezinformací a lží na internetu. Všichni se těšíme, až bude covid za námi a vrátíme se k normálnímu stylu života. To však nenastane dřív, než dostaneme covid pod kontrolu. A to se bez dobře fungujících hygienických stanic nestane,“ říká náměstek primátora pro oblast bezpečnosti Petr Hlubuček (STAN).

Ministerstvo podává trestní oznámení na Landovu iniciativu za sabotáž hygieniků

Ministerstvo zdravotnictví podává trestní oznámení na iniciativu Zlatý špendlík zpěváka Daniela Landy pro podezření ze sabotáže. Iniciativa vyzvala k zahlcení krajských hygienických stanic (KHS) žádostmi o informace podle zákona o svobodném...

„Věřím, že krizový štáb najde cestu, jak zprostit hygienické stanice povinnosti odpovídat na dotazy jdoucí mimo smysl zákona“

Hlavní město kontaktuje Ústřední krizový štáb, aby doporučil jednotlivým hygienám postup pro vyřizování dotazů. Hygienici musejí vědět, zda se mají přednostně věnovat epidemickým krokům, nebo vyřizovat žádosti podle zákona 106 o svobodném přístupu k informacím. Obě možnosti jim přitom ukládá zákon.

„Pevně věřím, že Ústřední krizový štáb najde právní anebo praktickou cestu, jak zprostit hygienické stanice povinnosti odpovídat na dotazy jdoucí mimo smysl zákona o svobodném přístupu k informacím. V situaci, kdy jsme doslova životně závislí na činnosti hygienických stanic, nemůžeme dopustit jejich zablokování nesmyslnou prací,“ dodává radní pro oblast zdravotnictví Milena Johnová (Praha sobě).

Praha chystá další odlehčenou kampaň na podporu očkování

Pracovní skupina magistrátu v pátek řešila také zvyšující se zájem o očkování na území Prahy. Stávající kapacity jednotlivých center jsou podle ní dostačující. Zároveň se také velkým způsobem zvýšil zájem o informace k očkování, včetně návštěvnosti magistrátních stránek ockovani.praha.eu. Návštěvnost vzrostla o přibližně 235 procent za posledních 30 dní proti předchozímu období.

Na území hlavního města bude i nadále fungovat 12 mobilních očkovacích týmů, o jejichž služby je stále velký zájem. Praha nadále pokračuje v medializaci očkování a má připravenou podzimní a zimní kampaň na podporu očkování, která bude odlehčená a bude si hrát se slovy podobně jako letní kampaň v ulicích metropole.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Daniel Landa/Vojtěch Procházka

Štítky Zlatý špendlík, Daniel Landa, hygiena, Praha, špendlík, Krajská hygienická stanice, Ústřední krizový štáb, Pražský magistrát, očkování, pandemie covidu-19, Petr Hlubuček, Milena Johnová, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

PRVNÍ POMOC A SEBEOBRANU PROTI VIRÓZÁM, TEDY I CORONAVIRŮM, MÁME KAŽDÝ SÁM V SOBĚ.

Naše těla jsou totiž spontánními řády se svými sebezáchovnými, sebepořádacími a seberegulačními vlastnostmi a účinky, tedy imunitními systémy. Člověk tu je miliony let a věda a zdravotnictví jen pár dní. Jak to, že přežil ? To fakt nikoho nezajímá ?

Mě ano. Pro zdůvodnění tohoto tvrzení, jinak by nic živého nebylo, je nutno jít k mysliteli myslitelů, nositeli Nobelovy ceny z roku 1974 F.A.Hayekovi do jeho autobiografie. Neměli univerzální obor a tak mu cenu dali po 5-letém studiu této mohutnosti, takto nejvyššímu vědění lidstva vůbec, za ekonomii, která se jim zdála spontánním řádem trhu podobná.

O co tedy jde ? Spontánní řád, jehož zrod tu nemá cenu popisovat, neboť by jeho výklad zastínil sdělení této eseje, je jediným zdrojem jsoucna, tedy úplně všeho, tedy i člověka a covidu-19. Je-li Bůh, je to jeho jediný nástroj. Proto skutečná věda traktuje boží existenci 50 na 50. Prostě neví. To pro nábožensky založené.

Jak tedy k této vloze k sebezáchově těla každého z nás přistupovat a jak si ji vyložit a používat ? Pro znalce teorie spontánního řádu věc jednoduchá, pro ostatní bohužel nad jejich síly. Jinak by dávno doporučení z této danosti byla na světě a bylo by po pandemiích. Je totiž nutno najít klíč k okamžitému aktivování imunitního systému, složeného z nekonečného množství menších imunitních systémů patřících menším spontánním řádům pro ovládání dějů a jednotlivých orgánů lidského těla, podřízených tomu hlavnímu, a to ihned po napadení viry. V případě viróz ho lidstvo zná, ale neví to, respektive nezná jeho přesné a správné použití. Je jím obyčejná teplota. Každý přece víme, že když se cítíme nachlazení, že tělu nejlépe pomůžeme zahřátím.

Tady je však kruciální bod celého problému. Tato akce musí být naší inteligencí přesně řízena a zodpovědně a poctivě provedena. To však lidé nevědí a onemocní. A nemuseli by. Stačí totiž imunitní systém aktivovat okamžitě po zachycení prvního pocitu nachlazení, ten je u všech druhů viróz prakticky stejný, zvednutím teploty těla na dostatečnou hladinu tak, že umělá teplota nahradí horečku, která imunitní systém zapíná v plné míře už pozdě, když už jsme nemocní. Nic takového však nedovolíme postupem, který jsem popsal a tělu vyhovíme ihned a tak dlouho, jak bude potřebovat. Stačí zahřátí oblečením nebo přikrytím nebo teplým vzduchem.

Nikdy bych neměl odvahu k tomuto veřejnému tvrzení, kdybych z tohoto důvodu nebyl 45 let nemocen a každý kdo to na moji radu udělal, neonemocněl virózou také.

A co na to věda ? Nic ! Nereaguje na Hayekovu výzvu, aby vědci jako základ pro své bádání, vzali znalost teorie spontánního řádu. Doslova řekl: "Vědec, který nebádá se znalostí teorie spontánního řádu, není hoden svého platu." Já, pozemský červ, s ním plně souhlasím... Dzp.

Neděle, 21. listopadu 2021, 15:36Odpovědět

Karel Janyška

AUTOREM JSOUCNA JE SPONTÁNNÍ ŘÁD. TEDY I COVIDU-19.

Řídící strukturou vesmíru je samovzniklý a neustále samovznikající spontánní řád. Vzniká tehdy, jestliže jeho budoucí prvky mají tendenci se řídit ve své aktivitě pravidly chování alespoň s podobnou charakteristikou a reagují podobně na různé vesmírné podněty a síly a jsou-li ve vzájemném dosahu. Ona podobnost je k sobě má. Tak spontánní řád vznikne a ovládá pak své prvky svými vlastními pravidly chování. Spontánní řád se rozšiřuje od uspořádaného k neuspořádanému a vykazuje sebepořádací, sebezáchovné a seberegulační vlastnosti a účinky, u živých organismů, tedy i u člověka, jim říkáme imunitní systém.

První živá buňka byla rovněž spontánním řádem tak samovolně uspořádaným, že byla schopna replikace, tedy dělení. To samo, řekl už v 17.století Giambattista Vico. A měl pravdu. Proces genetické evoluce započal. A vždy pod řízením spontánního řádu v čase a v prostoru. Tak vznikl život a všechno živé, tedy i člověk. Jeho tělo je tedy také spontánním řádem, jinak by nežilo. Proto jsme a proto je živočišná říše a lidský svět.

Kardinálním důkazem toho, co říkám je, že člověk se svými předchůdci je tu miliony let a nikdo ho nechránil. Přesto tu dobu přežil stejně, jako cokoliv jiného životaschopného. Spontánní řád tak vyvinul i svět lidí, který mu podléhá rovněž. Je to jediná možnost jeho existence. Lidské chování mu tedy podléhá také, dokonce lidská mysl je středobodem této lidské uspořádanosti. Jejím protřednictvím se na spontánní řád adaptujeme, tedy se adaptujeme na prostředí, situaci a budoucí neznámé.

Problémem vědy, tedy i medicíny, je, že nevychází z tohoto základního pramene všeho při posuzování reality a mistr F.A.Hayek, který dostal za teorii spontánního řádu Nobelovu cenu již v roce 1974, viz jeho autobiografie, vzkazuje všem vědcům, že kdo nebádá se znalostí teorie spontánního řádu, není hoden svého platu.

Coronaviry tedy nejsou ničím jiným, než replikací, tedy vtělením, spontánního řádu zvířecích virů na spontánní řád člověka. Ten však vykazuje, jak již sděleno 3 sebezáchovné vlastnosti. Ty pak stačí aktivovat včas, tedy okamžitě po napadení lidského spontánního řádu tímto vetřelcem a lehce si s ním poradí. Všechno to, co do spontánního řádu lidského těla nepatří má tendenci z postaty věci, vždyť pravidla chování covidu nejsou kompatibilní s pravidly spontánního řádu lidského těla, zničit a vyloučit.

Jak spontánní řád lidského těla aktivovat v případě napadení viry ? Tak, jak to všichni známe celý život. Tělo ohřejeme zvenčí, stačí oblečením nebo přikrytím. Bohužel to však děláme většinou pozdě, tedy v době, kdy to za nás už udělala přirozená horečka, jejíž vznik budeme považovat za odezvu spontánního řádu na napadení cizorodým vetřelcem. My horečku však nepřipustíme tím, že budeme reagovat inteligencí na první pocit nachlazení, ten je s covidem a různými virózami stejný. Na tzv. příznaky covidu v žádném případě nečekáme. Ty jsou už nemocí, na kterou zatím léku není.

Všechno tedy záleží na okamžité reakci člověka při zachycení prvního pocitu, kterému lidově říkáme - všichni to znají, "něco na mě leze". Nahradíme tak přirozenou horečku včasnou umělou teplotou a to s kýženým efektem, tedy aktivací imunitního systému. A to už v době, kdy je ještě vetřelec málo namnožen. S tím si pak snadno poradí.

To, co píši, lidé nevědí a příslušní "odborníci" také ne. Proto je nutno vyhlásit dobu covidovu do té doby, než covid-19 zmizí. Bude spočívat v tom, že lidé nebudou čekat na vražedné příznaky, ale zasáhnou ohřátím svého těla popsaných způsobem vždy, když ucítí pocit nachlazení. Všechny virózy a rýmy od té doby budeme považovat za covid. Jistota je jistota. V televizích bude od rána do večera běžet upozornění na tento efekt.

Celá záchranná léčebná procedura trvá tak hodinu až tři a je levná, účinná a velmi rychlá. Tak do toho.

VYHLASTE DOBU COVIDOVOU !!!

Neděle, 14. listopadu 2021, 20:26Odpovědět

Rázně odsuzujeme aktivity všech antivaxerů. Praha zavrhla Landovu iniciativu Zlatý špendlík  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.