Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vláda na prvním jednání po volbách projedná návrhy MPSV či jmenování soudců

Čtveřici vládních nařízení předložených ministerstvem práce, návrhy na investiční pobídky či jmenování soudců projedná na dnešním jednání vláda ANO a ČSSD. Na prvním povolebním zasedání by se ministři mohli zabývat i epidemickou situací. V Česku vytrvale roste takzvané incidenční číslo, které udává počet nově nakažených covidem-19 za týden v přepočtu na 100 tisíc obyvatel.

Ministerstvo práce předkládá například nařízení, podle kterého by se měla od listopadu upravit pravidla, na jaké výdaje v sociálních službách není možné poskytovat dotace. Změnit chce i seznam povolání ve veřejném sektoru a státních službách či výpočet převáděného důchodového pojištění mezi systémy penzí ČR a EU, což se týká lidí pracujících v evropských institucích.

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) chce navrhnout prezidentovi ke jmenování 50 nových soudců. Novým předsedou Krajského soudu v Brně by se pak měl stát místopředseda tohoto soudu Milan Čečotka. Ministerstvo financí předložilo návrh na rekonstrukci administrativní budovy na pražském nábřeží Edvarda Beneše naproti Strakově akademii zhruba za miliardu korun.

Premiér Andrej Babiš (ANO) po sobotním vyhlášení výsledků voleb nebyl schopen odpovědět, zda bude chtít do ustanovení nového kabinetu pokračovat ve vládě s ČSSD poté, co se nedostala do Sněmovny. Z telefonátu s vicepremiérem Janem Hamáčkem (ČSSD) podle Babiše vyznělo, že by Hamáček pochopil, pokud by tomu tak nebylo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky ČR, vláda, hospodářství, koronavirus, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, ČSSD, ANO 2011, Česko, Evropská unie, Andrej Babiš, Jan Hamáček, Marie Benešová, Krajský soud v Brně, Edvard Beneš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vláda na prvním jednání po volbách projedná návrhy MPSV či jmenování soudců  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.