Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Zeman zrušil svou nedělní účast v povolebním vysílání CNN Prima News

Pražský hrad zrušil kvůli zdraví účast prezidenta Miloše Zemana v nedělní povolební debatě na CNN Prima News. Televize to uvedla na svém webu. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček nevyloučil ani odložení avizované nedělní schůzky s předsedou hnutí ANO a premiérem Andrejem Babišem.

"Pana prezidenta navštívil profesor Miroslav Zavoral, který je ošetřujícím lékařem pana prezidenta. Pan profesor doporučil panu prezidentovi, aby omezil pracovní aktivity, které má naplánovány. Pana prezidenta to nesmírně mrzí, musí zrušit účast v nedělní Partii na Primě,“ citovala televize Ovčáčka. Poznamenal, že zdraví je v současné době přednější než vysílání. Zavoral navštívil Zemana v Lánech ve čtvrtek, na jeho doporučení se prezident rozhodl volit dnes na zámku v Lánech, nikoli ve volební místnosti.

V neděli večer se měl do Lán vypravit předseda vlády Babiš, podle něj mělo jít o neformální setkání. O osudu této schůzky ještě nebylo rozhodnuto, sdělil Ovčáček.

Prezident hraje důležitou roli při vzniku vlády. Pověřuje kandidáta na premiéra sestavením vlády, jeho kabinet také následně jmenuje. K dispozici má dva pokusy, třetí pak získá předseda Sněmovny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto CNN Prima News

Štítky ČR, zdraví, Zeman, volby, sněmovna, Miloš Zeman, CNN Prima News, Pražský hrad, Jiří Ovčáček, Andrej Babiš, ANO 2011, Miroslav Zavoral, Zámek Lány, TV Prima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zeman zrušil svou nedělní účast v povolebním vysílání CNN Prima News  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.