Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Provozovatel kasin Bonver získal ochranu před věřiteli

Společnost Bonver Win, která v Česku provozuje 114 kasin a heren, získala mimořádnou ochranu před věřiteli. Moratorium schválené soudem platí do konce září. Firma tak má čas na vyjednávání s věřiteli o dluzích, na jejichž splácení nemá peníze, uvedl dnes server Seznam Zprávy. V žádosti o vyhlášení moratoria firma uvedla, že její nepříznivou finanční situaci způsobila více než rok a půl trvající koronavirová krize, kvůli které musela na několik měsíců uzavřít provozovny.

Bonver Win požádal o vyhlášení moratoria na konci letošního června. Krajský soud v Ostravě návrhu vyhověl a firmě poskytl čas na jednání s věřiteli do 30. září.

Firma v žádosti uvedla, že kvůli opatřením proti šíření koronaviru byly její pobočky zavřené od března do května loňského roku a následně s krátkou přestávkou od září až do konce letošního května. "Dopad koronavirové krize se tak projevil na finanční situaci dlužnice, která v důsledku zavření provozoven negenerovala dostatek finančních prostředků na pokrytí svých závazků," konstatoval soud.

Institut mimořádného moratoria byl do insolvenčního zákona zakotven loni v dubnu. Důvodem byly právě očekávané negativní dopady vládních opatření proti šíření epidemie nového koronaviru na firmy.

Podle serveru Seznam Zprávy měl Bonver Win v roce 2019 tržby 4,4 miliardy korun, loni Bonver utržila téměř tři miliardy. Firmě také klesl čistý zisk. Zatímco v roce 2017 vydělala téměř 300 milionů korun, předloni už prodělala 14 milionů, uvedl web.

Ostravská společnost Bonver Win v Česku působí od roku 1993. Provozuje 114 kasin a heren. Ke konci letošního června měla 259 zaměstnanců. Hlavním akcionářem firmy je společnost Bonver Invest podnikatelů Pavla Kulajta a Dalibora Pobořila.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bonver

Štítky ČR, hry, sázky, koronavirus, firmy, BONVER WIN, kasino, moratorium, koronavirová krize, Česko, Seznam Zprávy, Krajský soud v Ostravě, BONVER INVEST a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provozovatel kasin Bonver získal ochranu před věřiteli  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.