Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Zeman poděkoval zasahujícím záchranářům a ocenil solidaritu lidí

Prezident Miloš Zeman dnes vyjádřil soustrast pozůstalým obětí ničivé bouře na jižní Moravě a poděkoval zasahujícím záchranářům. V projevu, který natočila televize CNN Prima News, také ocenil solidaritu lidí. Prezident věří, že se postižené obce vrátí i díky ní k běžnému životu.

"Chtěl bych v první řadě vyjádřit svoji hlubokou soustrast pozůstalým po obětech této živelní katastrofy. Chtěl bych popřát brzké uzdravení všem zraněným," řekl prezident.

Poděkoval zasahujícím hasičům, vojákům a policistům a připomněl, že dal příkaz Hradní stráži, aby její členové pomohli na Hodonínsku a Břeclavsku podle potřeb záchranářů s odstraňováním následků bouře. "Jsem rád, že s Hradní stráží jede i moje dcera (Kateřina Zemanová), aby rozdala dary z nadačního fondu," uvedl Zeman.

Katastrofa, jež zhatila pět lidských životů, je podle něho příležitostí k vyjádření solidarity. "A já si nesmírně vážím všech těch, kdo již dnes posílají pomoc," zdůraznil prezident. Jak uvedl, chce věřit, že se postižené obce vrátí díky solidaritě obyvatel k normálnímu životu podobně jako Troubky a Bochoř na Přerovsku po rozsáhlých povodních v roce 1997. "Chtěl bych vyjádřit naději, že český národ se dokáže vždy semknout a solidarizovat, když se ocitne v situaci, kdy je to zapotřebí. Děkuji všem, kdo pomáhají a ještě budou pomáhat," dodal prezident.

Bouřky ve čtvrtek večer a v noci na pátek zasáhly velkou část republiky. Největší škody způsobily na Břeclavsku a Hodonínsku, kde ve čtvrtek tornádo ničilo domy, auta i stromy. Kvůli extrémně silné bouřce tam zemřelo pět lidí, desítky dalších byly zraněny. Poškozena ale byla také obec Stebno, která je částí Kryr na Lounsku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook.com/Miloš Zeman

Štítky ČR, Zeman, neštěstí, počasí, Miloš Zeman, bouřka, Jihomoravský kraj, CNN Prima News, okres Hodonín, okres Břeclav, Kateřina Zemanová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marcela KREJSOVÁ

Nabízíme výhodné řešení dluhů, exekucí, nevýhodných úvěrů.

Jste ve špatné finanční situaci, nezvládáte splácet měsíční náklady, dluhy, spotřebitelské úvěry, hrozí vám exekuce, nebo už exekuci máte, pomůžeme vám. S každým klientem jednáme individuálně a snažíme se mu poskytnout co nejvýhodnější řešení jeho tíživé finanční situace. Poskytujeme krátkodobé půjčky např. na několik měsíců, ale i dlouhodobé. Úrokové sazby se pohybují kolem 3 % / rok, podle toho, jaké dluhy se platí, zda má klient exekuci apod. Naším cílem je vyplatit všechny dluhy a poskytnout klientovi pouze jeden úvěr s jednou měsíční splátkou tak, aby jeho výše byla v reálných možnostech klienta. Tato nabídka platí pro celou republiku: marcela.krejsova01@gmail.com

Pátek, 13. května 2022, 19:09Odpovědět

Zeman poděkoval zasahujícím záchranářům a ocenil solidaritu lidí  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.