Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tři tipy, jak si usnadnit práci v kuchyni

PR článek

Světový průměr času, který strávíme v kuchyni, je 6,5 hodiny za týden. Může to být buď nepříjemná povinnost, nebo naopak doba, kterou si budete dobrovolně prodlužovat. Stačí najít správné pomocníky, co vám práci zpříjemní a usnadní. Přečtete si o technologicky nejvyspělejších dřezových bateriích a time managementu.

Kuchyně je srdcem každé domácnosti a je důležité, aby se vám v ní dobře vařilo. Hezký vzhled je jen třešničkou na pomyslném dortu všeho, co by měla správná kuchyň splňovat. Chytře využitý prostor, vhodné rozmístění zásuvek, ideální výška pracovní desky nebo efektivně umístěný kuchyňský dřez s vodovodní baterií jsou hlavními body, které byste z plánování svého gastronomického království neměli vynechat v žádném případě. Jaké další praktické maličkosti vám pomohou?

1. tip: Efektivní práce s časem

Připravujte si jídlo dopředu a navíc. Určitě znáte ten ranní pocit, kdy sotva rozlepíte oči a namísto přípravy snídaně byste si nejraději sedli přímo k hotovému. Křupavé a ještě teplé pečivo vám sice samo na stole nepřistane, celý proces chystání prvního jídla dne ale můžete značně urychlit.

Začněte už večer. Vytáhněte z police svůj hrnek, vložte do něj sáček s čajem, nebo si nachystejte vše potřebné k přípravě kávy, pokud patříte mezi ranní kávičkáře. Do konvice nalijte potřebné množství vody a ráno už ji jen zapněte. Podobný postup pak můžete zopakovat u přípravy surovin k jídlu. A pokud máte možnost, nachystejte si i nějaké potraviny nebo rovnou celé chody do zásoby – především v případě obědů nebo večeří. Jednoduše udělejte jednu porci navíc a schovejte ji do mrazáku. V časové tísni se předpřipravené krabičky stanou vaším nejlepším přítelem.

2. tip: Využijte bezdotykové technologie

Ruce zalepené od těsta nebo ušpiněné potravinami, které pouštějí barvu, zná snad každý kuchař. Takovými nechcete sáhnout na čerstvě vyleštěnou dřezovou baterii, nebo cokoliv jiného, a mít následně práci ještě s čištěním povrchu. I na takové případy už moderní kuchyňské technologie myslí.

Senzorové vodovodní baterie jistě znáte například z obchodních center. Dopřejte si je i u sebe v kuchyni. Senzor při zaznamenání pohybu automaticky spustí vodu, a vy si tak pohodlně opláchnete ruce, aniž byste cokoliv ušpinili. Senzorové baterie, které můžete nakoupit na e-shopu Sanitino.cz, se samy vypnou po 60 vteřinách. Nemusíte se tak bát případného vytopení, kdyby se třeba vaše kočka rozhodla ustlat si v těsné blízkosti senzoru.

Další možností, jak si umýt umazané ruce komfortně, jsou dřezové baterie s inovativní funkcí EasyTouch®. Tu najdete například u baterie GROHE Minta Touch. Ke spuštění vody vám stačí jen letmý dotyk zápěstím, předloktím, nebo klidně i loktem. Na baterii tak nepřenesete žádné nečistoty ani bakterie. 

3. tip: Čerpejte perlivou či vařící vodu přímo z kohoutku

Zbavte se problematických PET lahví jednou provždy. Tyto plastové obaly dají při nákupech zabrat nejen vašim svalům, ale především životnímu prostředí a v neposlední řadě i peněžence. Investujte chytřeji a pořiďte si ke dřezu vybavení, které vás uvedených starostí zbaví. Moderní dřezová baterie GROHE Blue® vám umožní natočit si perlivou, jemně perlivou nebo neperlivou vodu přímo z kohoutku. Pomocí jednoduchého ovládání si můžete zvolit také stupeň vychlazení. Stačí si to jen vyzkoušet a garantujeme vám, že už si na kupované minerálky ani nevzpomenete.

Možná je vaší největší touhou mít k dispozici vroucí vodu kdykoliv si vzpomenete. Je to možné i bez vlastnění varné konvice. Sáhněte po vodovodní baterii GROHE Red®. Díky unikátní technologii stačí zmáčknout jediné tlačítko a rázem máte k dispozici až 6 litrů 100stupňové vody bez čekání, a díky dětské pojistce i bez starostí.

Vyplatí se to?

Maximální komfort a bezpečí je to, co neodmyslitelně patří ke každé moderní kuchyni. Prvotní náklady se mohou zdát vyšší, důležité je ale myslet v delším časovém horizontu a spočítat si, že se vám investice za určitou dobu vrátí. Pokud přemýšlíte nad rekonstrukcí nebo stavbou nové kuchyně, vybírejte si ověřené značky a spolehněte se na odborníky. Jedině tak dosáhnete perfektního výsledku, který vám bude dělat radost dlouhá léta.

Ohodnoť článek

Štítky dřezové baterie, spotřeba vody, time management, bezdotykové technologie, kuchyně, jídlo, vodovodní baterie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Tři tipy, jak si usnadnit práci v kuchyni  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.