Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Klausovi skončila karanténa kvůli koronaviru, léčil se doma

Bývalému prezidentovi Václavu Klausovi v pátek skončila povinná karanténa kvůli jeho nákaze koronavirem. Novinářům to dnes oznámil mluvčí Institutu Václava Klause Petr Macinka. Kromě vyšetření v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) se podle něho Klaus léčil doma běžně dostupnými medikamenty.

Devětasedmdesátiletý exprezident, který patří k odpůrcům nošení roušek a odmítl se nechat proti koronaviru očkovat, byl pozitivně testován na koronavirus 23. února. "Klaus absolvoval celou svoji léčbu v domácím prostředí, bez nutnosti jakékoli nadstandardní či nemocniční péče, a to za pomoci běžně dostupných medikamentů," uvedl Macinka.

Povinnou karanténu proti šíření koronaviru, kterou musel Klaus podstoupit, označil Macinka za úředně nařízenou izolaci. "Již po pondělní kontrole u svého ošetřujícího lékaře v pražské ÚVN bylo evidentní, že nebude nutné, aby byl konec této úředně nařízené izolace odkládán," sdělil. Zároveň poděkoval za "obrovskou podporu", které se Klausovi v uplynulých dvou týdnech dostávalo.

Klaus několikrát vystupoval na veřejnosti bez roušky nebo jiné ochrany obličeje. Kvůli říjnovému vystoupení bez roušky před Obecním domem v Praze dostal na konci ledna pokutu 10.000 korun od pražské hygienické stanice. Proti rozhodnutí podal odpor. V lednu se pak zúčastnil protestu na Staroměstském náměstí, kde bylo několik tisíc lidí. Mimo jiné se bez roušky fotografoval s ostatními účastníky demonstrace.

Svůj odpor proti vládním protiepidemickým opatřením Klaus v minulosti označil za formu občanské neposlušnosti. Koronavirus považuje za víc než pouhou nemoc a zneužití této nemoci za nástroj k přeměně světa. Své názory loni představil v knihách Karanténa a Karanténa 2.0.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, koronavirus, prezident, Klaus, Václav Klaus, COVID-19, karanténa, Ústřední vojenská nemocnice, Institut Václava Klause, rouška, Krajská hygienická stanice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislav Písařík

Ale vůbec se neléčil doma, ledaže má domovů hned několik. Zdá se, že ho pokuta 10 tis. nevyléčila.

Pátek, 12. března 2021, 09:50Odpovědět

Klausovi skončila karanténa kvůli koronaviru, léčil se doma  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.