Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Babiš mladší nechce, aby policie řešila únos na Krym

Syn premiéra Andrej Babiš mladší si nepřeje, aby policie nadále prověřovala případ jeho údajného zavlečení na Krym v roce 2017. Dnes to uvedl server Seznam Zprávy, kterému Babiš mladší poskytl rozhovor. Vyjádření premiéra Andreje Babiše (ANO), právníka Andreje Babiše mladšího a státního zástupce, který případ dozoruje, ČTK shání.

Premiérův syn poslal v lednu 2018 policii podle médií e-maily, v nichž psal, že byl unesen kvůli kauze dotace pro farmu Čapí hnízdo. V ní je obviněn premiér Babiš a jeho někdejší poradkyně. Babiš mladší později ve skrytě natočené reportáži serveru Seznam Zprávy, zveřejněné v listopadu 2018, uvedl, že ho manžel tehdejší ošetřující lékařky Dity Protopopové Petr Protopopov nedobrovolně odvezl na Ruskem anektovaný poloostrov Krym. Premiér to popřel, jeho syn podle něj trpí schizofrenií.

"V kauze mého zavlečení nechci, aby byl někdo stíhán. Teď to budu podepisovat," řekl v dnes zveřejněném rozhovoru Seznam Zprávám Babiš mladší. "Myslím si, že by to byla ztráta času hodně lidí, protože se nedá dokázat, že to, co říká Protopopov, je lež. A on zase nemůže dokázat, že to, co říkám já, by byla lež, že to neřekl. Takže absolutní ztráta času," uvedl také.

Policisté z Prahy 1 nejprve prověřování případu údajného únosu ukončili, žádný zločin se podle nich nestal. Server iROZHLAS.cz už dříve uvedl, že se spokojili se zaslanou fotografií Babiše mladšího a aktuálního vydání novin. Policie tvrdila, že v případu dělala více. Po zveřejnění reportáže Seznam Zpráv v roce 2018 začala policie údajný únos Babišova syna znovu prověřovat pro podezření z trestného činu zavlečení, policisté, kteří prvně případ ukončili, byli kázeňsky potrestáni.

Babiš mladší byl spolu s dalšími členy premiérovy rodiny obviněn v kauze, která se týká padesátimilionové dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo. Jejich stíhání bylo pravomocně zastaveno, obvinění tak nyní čelí už jen premiér a jeho někdejší poradkyně Jana Mayerová. Babiš dlouhodobě odmítá, že se kolem farmy dělo cokoliv nezákonného. Mayerová v minulosti uvedla, že je přesvědčena o tom, že zákon porušen nebyl.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, kriminalita, Babiš, Čapí hnízdo, Andrej Babiš ml., policie, Krym, Andrej Babiš, únos, Seznam Zprávy, ANO 2011, Jana Nagyová, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gyisdi Civrdoin

Hyeny kubík a slonová o5 řadí : ale do Švýcarska na výslech na zastupitelství a policii nejeli - byli oba podělani strachy.... To jsou "hrxino

Pondělí, 15. února 2021, 19:11Odpovědět

Karel Janyška

Bojí se, tomu rozumím. O jeho otci jdou příšerné zvěsti. Viz Topolánek, Jakl a slovenští novináři, kteří ho obvinili z nájemných vražd... Dzp.

Pondělí, 15. února 2021, 17:26Odpovědět

Babiš mladší nechce, aby policie řešila únos na Krym  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.