Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Koordinátor očkování proti covidu-19 Blahuta se vzdal funkce

Národní koordinátor očkování proti covidu-19 Zdeněk Blahuta se kvůli zdravotním důvodům vzdal své funkce. Na twitteru to oznámilo ministerstvo zdravotnictví. Blahutu nahradí Kateřina Baťhová, která dosud na ministerstvu působila jako ředitelka odboru mezinárodních věcí a EU.

"Vyšel jsem dnes vstříc panu doktoru Blahutovi, který se s ohledem na svůj zdravotní stav vzdává funkce národního koordinátora pro vakcinaci. Panu doktorovi tímto děkuji za vykonanou práci. Funkcí jsem pověřil Kateřinu Baťhovou, která se danou agendou rovněž zabývá," uvedl na twitteru Blatný.

Blahuta se koordinátorem stal loni v prosinci, z funkce tedy odchází po necelých dvou měsících. Dříve byl ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Deníku N řekl, že svůj odchod nechce komentovat. "Nebudu to komentovat a jsem strašně rád, že je to za mnou," citoval server odcházejícího koordinátora očkování.

"Neřeknu vám o tom nic, jsem ale strašně rád, že je to za mnou. Z venku neodhadnete, jak to bude fungovat. Volali mi a chtěli pomoc, ale je to marné, je to marné, je to marné. Ještě, že opravdu zdravotní obtíže mám, takže to je opravdu vše, co k tomu můžu říct," řekl Blahuta serveru iRozhlas.cz.

Blahuta vedl na ministerstvu koordinační tým, který by se měl starat mimo jiné o logistiku, klinický dohled nad vakcínami, sběr dat a zajištění IT či mediální komunikaci. Jedním z jeho úkolů bylo také rozpracovat první návrh očkovací strategie. Dokument, který byl dokončen před Vánocemi, poté sklidil poměrně velkou kritiku. Úpravu žádalo například ministerstvo školství i některé kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SÚKL

Štítky ČR, koronavirus, správa, očkování, personální, Blahuta, Zdeněk Blahuta, Evropská unie, Státní ústav pro kontrolu léčiv, Deník N, očkování proti COVID-19, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pepa Neko

Extrémní, chaotická fluktuace je důsledkem agresivního, povýšeneckého manažerského stylu, který vede k postupnému zaostávání řízeného subjektu. youtu.be/18FRwnUYoo4

Úterý, 26. ledna 2021, 10:06Odpovědět

Karel Janyška

TOHLE PATŘÍ VŠUDE, KDE JSOU LIDI. Po napadení těla viry, včetně covidu-19, je reakcí na jejich už velké namnožení horečka, jako aktivizátor imunitního systému. To je však pozdě. Už jsme nemocní. My horečku tedy nedovolíme, neboť nedovolíme se virům namnožit, umělou a záměrnou teplotou zvenčí. Okamžitě po zjištění prvních pocitů z nachlazení, považujeme je zásadně za covidové napadení, ihned, to je nejdůležitější, ohřejeme tělo třeba oblečením nebo přikrytím. Tím nahradíme onen přirozený princip aktivace imunitního systému, tedy horečkou, umělým, ale včasným. Důsledek je úplně stejný. Imunitní systém zasáhne všas a ještě málo namnoženého vetřelce zničí.Sakra, co je na tom složitého ? Dzp.

Pondělí, 25. ledna 2021, 18:47Odpovědět

Koordinátor očkování proti covidu-19 Blahuta se vzdal funkce  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.