Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Ústecký hejtman Schiller se vzdal poslaneckého mandátu

Nový hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller (ANO) se vzdal ke konci loňského roku poslaneckého mandátu. Rezignaci projedná ve středu sněmovní mandátový a imunitní výbor. Novinářům to dnes řekl jeho předseda Stanislav Grospič (KSČM). Schillera nahradí v dolní komoře patrně jeho kolegyně z hnutí Jaroslava Puntová.

Schiller stanul v čele Ústeckého kraje v polovině listopadu. Nahradil Oldřicha Bubeníčka (KSČM), který vedl kraj osm let. Schiller už po volbě zastupiteli ohlásil, že na funkci poslance ke konci prosince rezignuje.

Mandátový imunitní výbor projedná i vznik mandátu třiašedesátileté Puntové, která je mosteckou zastupitelkou. Po posledních sněmovních volbách byla podle příslušné kandidátní listiny čtvrtým náhradníkem. Lidé, kteří figurovali před ní, zaslali do Sněmovny rezignace na pozice náhradníků. Rovněž tato odstoupení výbor ve středu posoudí.

Puntová by mohla složit poslanecký slib na nejbližší schůzi dolní komory. První řádná letošní schůze začne v úterý 19. ledna.

Sněmovnu opustilo v tomto volebním období celkem 15 poslanců, loni i se Schillerem tři. O sněmovní mandát přišla v říjnu bývalá místopředsedkyně i předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS), kterou pražští voliči vyslali do Senátu. Kvůli kandidatuře do horní komory v obvodu Přerov se koncem července vzdal mandátu poslanec ANO Petr Vrána. V senátním klání neuspěl.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ANO

Štítky ČR, sněmovna, ANO, poslanci, mandáty, Jan Schiller, Jaroslava Puntová, KSČM, ANO 2011, Ústecký kraj, Stanislav Grospič, Poslanecká sněmovna ČR, Oldřich Bubeníček, Miroslava Němcová, Petr Vrána

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ústecký hejtman Schiller se vzdal poslaneckého mandátu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.