Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Do lavic se vrátí prvňáci a druháci, ostatní se opět učí na dálku

Do lavic se dnes po prodloužených vánočních prázdninách vrátí jen žáci prvních a druhých tříd základních škol, znovu se otevřou ještě mateřské a speciální školy. Zbytek žáků a studentů se kvůli šíření epidemie koronaviru bude opět učit distančně. V Praze a dalších městech se obnoví provoz škol pro děti zdravotníků a dalších profesí potřebných pro zvládnutí nákazy. Začíná také prodloužené období talentových zkoušek do konzervatoří, oborů středního vzdělávání s talentovou zkouškou a na sportovní gymnázia.

Žáci a studenti základních, středních a vyšších odborných škol šli naposledy v tomto školním roce do školy v pátek 18. prosince. Na pondělí a úterý před Vánoci ministerstvo školství vyhlásilo dny boje proti nemoci covid-19 a prodloužilo tak vánoční prázdniny, které měly původně začít až den před Štědrým dnem.

Provoz škol omezila od první poloviny října druhá vlna koronavirové epidemie. Žáci se začali vracet do lavic postupně v omezené míře od 18. listopadu. V poslední vlně uvolňování opatření ve školství začala 7. prosince střídavá prezenční a distanční výuka středoškoláků a na vysokých školách se obnovila praktická výuka ve skupinách do 20 lidí. Do škol tou dobou už chodili všichni žáci prvního stupně základních škol, deváťáci a studenti závěrečných ročníků středních škol.

Praha naposledy podle pokynů vlády péči o děti zástupců klíčových profesí zajistila od listopadu, pro tyto účely vybrala asi 60 škol. Vedle zdravotníků, policistů či hasičů sem mohou svoje děti ve věku od tří do deseti let poslat také například zaměstnanci kurýrních a doručovacích služeb a pracovníci zajišťující svoz komunálního odpadu či dodávky elektřiny, tepla a zemního plynu. Třeba Liberecký kraj pro tyto účely vyčlenil 19 školských zařízení, Karlovarský kraj osm.

Období talentových zkoušek na střední školy prodloužilo ministerstvo školství kvůli epidemii koronaviru. Na umělecké obory a konzervatoře se budou konat ode dneška do 31. ledna, zatímco původně mělo být jejich období v lednu asi o polovinu kratší. V případě sportovních gymnázií se termíny talentových zkoušek prodlouží do 31. března. Původně se tam tyto zkoušky měly konat ode dneška do 15. února. Přihlášky mohli zájemci o obory s talentovou zkouškou odevzdat do konce listopadu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, školy, PES, přijímací, pandemie covidu-19, Praha, Štědrý den, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

VĚDECKÁ RADA KE COVIDU-19. (Psáno srozumitelným jazykem pro veřejnost).1. Co je to teorie spontánního řádu ? Vědecká materie předložená lidstvu nositelem Nobelovy ceny F.A.Hayekem. Spontánní řád je to JEDNO, z čeho všechno uspořádané ve vesmíru pochází, a na Zemi zejména, co všechno uspořádává dlouhodobě vždy k lepšímu. Také jejich vzájemnými replikacemi. 2. Co je to první živá buňka ? Je to spontánní řád ! Je to život sám.3. Co je to lidské tělo ? Spontánní řád, jako všechny spontánní řády, se svými sebepořádacími, sebezáchovnými a seberegulačními vlastnostni a účinky, tady imunitním systémem. 4. Co je to zvířecí virus ? Spontánní řád se svými, již vyjmenovanými, účinky a vlastnostmi.5. Co je to covid-19 ? Je to evoluční vtělení spontánního řádu jistého druhu zvířecích virů, zřejmě netopýřího, do spontánního řádu lidského těla tak nešťastné, že jeho přítomnost a inkubace v těle likviduje prvky spontánní řádu lidského těla, tedy plíce, ledviny na co jen pomyslíme. Covid-19 umí "ošálit" imunitní systém lidského těla a k jeho aktivování horečkou, jako vždy u viróz, dojde pozdě. To u starších a nemocných lidí může vést ke smrti. Zvláště, když žijí s horečkami třeba týden.6. Jak zabránit covidu-19 ve jmenované replikaci, tedy infikování těla ? Velmi jednoduše. Musíme k prvnímu bodu inkubace co nejblíže. Nesmíme lidi vést k vyhledávání tzv. příznaků. To je už nemoc a to je už "vědecká" vražda z omylu a u napadených covidem nevědomá sebevražda. 7. Co tedy uděláme ? Snažíme se zachytit známý pocit "něco na mě leze" a okamžitě měříme teplotu. Už při 36,8 se těla zaptáme ohřátím zvenčí oblečením, zda mu něco není. Když ohřívání odmítne, je v pořádku, když ne, ohříváme tak dlouho, až řekne dost. Už zvedlo teplotu krve a ta aktivovala imunitní systém a ten vetřelce vyhledal a zničil. V době covidové známe jen covid, žádné nachlazení a chřipky. Tak k věci přistupujeme. Trvá to tak půl hodiny až 3.Na závěr ubezpečuji, že tato metoda je vědecká, velmi bezpečná, rychlá, úspěšná, jednoduchá a prakticky zadarmo. Takto totiž aktivuje horečka imunitní systém u běžných nachlazení a chřipek, bohužel však pozdě. Lidé chodí s horečkami a myslí si, že je to přejde. Skoro nikdy nepřejde a oni musejí do postele. Když teplotu těla vyvoláme v předstihu popsaným způsobem, aktivujeme imunitní systém včas a ten si vždy poradí. Vždyť viry jsou namnožené ještě málo. Povrzuji to 40 letou osobní zkušeností na všemožné virózy. Vždy to zabralo, i na covid-19.

Pondělí, 4. ledna 2021, 21:04Odpovědět

Do lavic se vrátí prvňáci a druháci, ostatní se opět učí na dálku  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.