Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pražská policie na přelomu roku řešila 269 oznámení, méně než loni

Pražská policie od čtvrtečních 18:00 do dnešních 6:00 vyjížděla k 269 oznámením. Bylo to o 50 méně než loni. Nemusela ale během silvestrovských oslav řešit žádné zásadní problémy, nejčastěji se jednalo o pouštění pyrotechniky, rušení nočního klidu nebo zákaz vycházení. Novinářům to dnes řekla mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová.

Oproti jiným rokům policisté podle Siřišťové častěji vyjížděli k hádkám doma, ale třeba také v ubytovnách. Je to podle ní způsobeno protiepidemickými restrikcemi, především zákazem vycházení, který platí mezi 21:00 a 05:00.

V Praze na Václavském náměstí se ve čtvrtek večer konala demonstrace proti vládním opatřením. Podle policie se jí zúčastnilo asi 80 lidí, někteří odmítali místo přes opakované policejní výzvy opustit i po 21:00. Policie podle zpravodajů Václavské náměstí uzavřela. V souvislosti s tímto shromážděním policisté podle Siřišťové zajistili tři lidi, kteří jsou v současné době podezřelí z přestupkového jednání, řekla dnes.

Výjimečně klidnou silvestrovskou službu zažili pražští hasiči a záchranáři. Hasiči zasahovali u 18 požárů, které souvisely se zábavní pyrotechnikou. Většinou se podle jejich mluvčího Martina Kavky jednalo o menší požáry křoví a zbytků pyrotechniky. Vedení Prahy letos v centru metropole a na mnoha dalších místech používání zábavní pyrotechniky zakázalo.

Zdravotníci v Praze vyjeli ke 150 případům, což je podobný počet událostí jako za běžné noční služby. V přímé souvislosti se silvestrovskými oslavami bylo 18 případů, úraz pyrotechnikou zaznamenali záchranáři jen jeden, řekla dnes mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, zábava, koronavirus, policie, Nový rok, Praha, silvestr, pyrotechnika, Václavské náměstí, Martin Kavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská policie na přelomu roku řešila 269 oznámení, méně než loni  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.