Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

VOLBY 2020: Levici hrozí v letošních krajských volbách propad

Levici hrozí v letošních krajských volbách propad. Dosavadní průběžné výsledky ukazují na to, že se KSČM možná nedostane do devíti ze 13 regionálních zastupitelstev. ČSSD by nemusela mít mandáty v pěti regionech.

Dosud mají obě strany zastoupení ve všech krajských zastupitelstvech. Nyní jim hrozí, že nepřekročí pětiprocentní hranici hlasů nutnou pro zisk zastupitelských křesel.

Zastoupení ve všech krajích by naopak mohli mít Piráti. Po volbách před čtyřmi lety uspěli samostatně v jednom regionu a ve dvou se Zelenými. Hnutí SPD by mohlo mít samostatně zástupce v devíti krajských zastupitelstvech. Po minulých volbám mělo zastupitele samostatně jen v jednom regionu, v dalších devíti uspělo v koalici se Stranou práv občanů.

Nové hnutí Václava Klause mladšího Trikolóra má zatím šanci proniknout zřejmě jen do jednoho krajského zastupitelstva, a to v koalici se Soukromníky a Nezávislými.

Autoři | Foto ČSSD

Štítky ČR, volby, strany, kraje, ČSSD, KSČM, zastupitelstvo kraje, Svoboda a přímá demokracie, Václav Klaus mladší, Strana Práv Občanů, Trikolóra hnutí občanů, krajské volby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2020: Levici hrozí v letošních krajských volbách propad  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.