Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

V Česku je dál 19 nakažených koronavirem, přes noc žádný nepřibyl

V Česku je nadále 19 lidí nakažených novým typem koronaviru, přes noc žádný nepřibyl. Testováno dosud bylo 594 lidí. Vyplývá to z ranních čísel zveřejněných na webu ministerstva zdravotnictví.

"Celkem bylo v ČR vyšetřeno 594 osob. Nadále platí, že máme 19 pozitivních pacientů," uvedl na twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

První tři případy nákazy kronavirem v Česku testy odhalily před týdnem v neděli. Během pátku přibylo sedm nových nakažených, mimo jiné i roční kojenec. Vojtěch očekává, že v dalších dnech bude počet nakažených dál růst.

Většina z pacientů s koronavirem v Česku pobývala v Itálii. Jedna nakažená byla v americkém Bostonu a jedna se nakazila od příbuzných v Česku, kteří se z Itálie vrátili. U žádného infikovaného není podle dosavadních informací průběh nemoci vážný. Osm lidí se léčí v pražské Nemocnici Na Bulovce, sedm v nemocnici v Ústí nad Labem a čtyři jsou doma.

Ministerstvo zdravotnictví nařídilo, aby všichni lidé z Česka, kteří se budou ode dneška vracet z Itálie, zůstali na dva týdny v izolaci. S Itálií i dalšími dvěma koronavirem silně zasaženými zeměmi, Čínou a Jižní Koreou, bylo přerušeno letecké spojení. Platí také zákaz vývozu dezinfekčních přípravků na ruce a respirátorů s vysokou účinností do zahraničí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Česko, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Itálie, Adam Vojtěch, ANO 2011, Twitter, Nemocnice Na Bulovce, Boston, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Česku je dál 19 nakažených koronavirem, přes noc žádný nepřibyl  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.