Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

FOTO: Policie obvinila trojici mužů, kteří měli u sebe arzenál zbraní

Z nedovoleného ozbrojování obvinili kriminalisté trojici mužů ze středních Čech a jižní Moravy. Při domovních prohlídkách u nich našli mimo jiné pistole, kulomety, granátomet a větší množství munice. Obvinění jsou stíháni na svobodě, informoval dnes na webu mluvčí Národní centrály boje proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Podle kriminalistů si jeden z obviněných nejméně od roku 1997 opatřoval střelné zbraně bez potřebného povolení za účelem jejich dalšího prodeje a rozšíření své vlastní sbírky. Zbraně podle kriminalistů získával na burzách v Česku, Belgii a Rusku. "Dále si měl opatřovat znehodnocené zbraně, které za pomoci dalších osob reaktivoval a poté prodával, nebo je uchovával ve větším množství v místě svého bydliště společně s dalšími předměty, které například obsahovaly trhavinu pentrit," uvedl Ibehej.

Policisté při domovních prohlídkách u tří podezřelých našli přes 10 tisíc kusů střeliva, sedm granátů, stejný počet kulometů, 12 samopalů, pět pušek, osm pistolí a granátomet. Mezi zadrženými věcmi byly také čtyři tlumiče, 36 náhradních hlavní různé ráže a řada dalších částí k opravám a úpravám střelných zbraní.

"Některé zajištěné předměty byly v technickém stavu, který vylučoval bezpečnou manipulaci, a proto byla nezbytná jejich okamžitá likvidace pyrotechnickou službou," uvedl Ibehej. Dodal, že mezi zajištěnými zbraněmi byla pistole upravená z původní ráže flobert na ráži devět milimetrů. "Takto upravené zbraně jsou v hledáčku zahraničních bezpečnostních sborů, zejména Velké Británie," uvedl Ibehej.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, zbraně, zbraň, Středočeský kraj, Jihomoravský kraj, Rusko, Belgie, Česko, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Policie obvinila trojici mužů, kteří měli u sebe arzenál zbraní  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.