Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Babiš se těší na spolupráci s vítězem slovenských voleb Matovičem

Český premiér Andrej Babiš (ANO) i prezident Miloš Zeman dnes ráno pogratulovali Igoru Matovičovi a jeho hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) k vítězství v sobotních slovenských parlamentních volbách. Babiš na sociálních sítích uvedl, že Česko má se Slovenskem vynikající vztahy a těší se na bilaterální spolupráci, spolupráci v rámci visegrádské skupiny (V4 - ČR, Slovensko, Polsko, Maďarsko) i v Evropské unii. Zeman popřál Slovensku brzké sestavení akceschopné vlády.

Babiš na twitteru napsal, že Matovič a jeho hnutí měli skvělou předvolební kampaň, díky níž dokázali získat obrovskou důvěru lidí. "Se Slovenskem máme vynikající vztahy a já se moc těším na spolupráci bilaterálně, ve V4 i v EU," uvedl předseda české vlády.

Mluvčí Jiří Ovčáček uvedl, že prezident Zeman gratuluje vítězi voleb a přeje brzké sestavení akceschopné vlády. "Pan prezident věří, že se budou nadále rozvíjet nadstandardní vztahy mezi ČR a SR a také úzká spolupráce v rámci V4. Oceňuje, že navzdory předpokladům ve volbách neuspěli extremisté," napsal mluvčí Hradu na twitteru.

Podle téměř úplných výsledků vyhrálo slovenské volby přesvědčivě hnutí OLaNO, když získalo čtvrtinu hlasů. Na druhou příčku odsunulo dosavadní nejsilnější vládní stranu Směr-sociální demokracie (Směr-SD). Podle předběžných výsledků z více než 99 procent volebních místností získala 18,31 procenta hlasů, což na páté vítězství v parlamentních volbách v řadě za sebou nestačilo.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, Slovensko, volby, Babiš, Zeman, ohlasy, Andrej Babiš, Igor Matovič, Miloš Zeman, Česko, Evropská unie, volby do Poslanecké sněmovny PČR, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babiš se těší na spolupráci s vítězem slovenských voleb Matovičem  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.