Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

David Rath přišel o zdravotní matraci a džíny. Kontrola v teplické věznici může mít ještě dohru

Kolem Davida Ratha je opět rušno. Bývalý ministr a hejtman přišel v teplické věznici o poslední zbytky luxusu poté, co vrchní státní zastupitelství provedlo na jeho cele zevrubnou kontrolu podmínek. Rath podle portálu Česká justice přišel o zdravotní matraci a také džíny, které nosil místo vězeňského mundúru.

„Mohu potvrdit, že u mého klienta proběhla ve věznici kontrola dvou státních zástupkyň, iniciovaná doktorkou Bradáčovou,“ sdělil na dotaz České justice advokát Adam Černý.

Podle Rathova advokáta měly státní zástupkyně věznici vytknout, že používá vlastní zdravotní matraci a že měl nosit místo standardního oblečení džíny. „Zdravotní matraci měl přitom doktor Rath na výslovné doporučení od lékaře specialisty,“ dodal Černý České justici.

Používání zdravotní matrace navíc může mít pro teplickou věznici nepříjemnou dohru. Podle státních zástupkyň se může jednat o trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a zneužití pravomoci úřední osoby.

Rath si od října odpykává sedmileté vězení za korupci při zadávání tendru na rekonstrukci zámku Buštěhrad na Kladensku.

Policie Ratha zadržela v květnu 2012 se sedmimilionovým úplatkem, který si nesl v krabici od vína. Pravomocný rozsudek vynesl pražský vrchní soud letos v červnu. Exhejtmanovi snížil původně uložený trest 8,5 roku vězení a zprostil ho obžaloby ze čtyř dalších žalovaných skutků. Vedle peněžitého trestu mu uložil sedmiletý zákaz působení ve výkonných funkcích v samosprávě. Rath figuruje i ve druhé části korupční kauzy, kterou začal středočeský krajský soud projednávat před rokem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook.com

Štítky Teplice, vězení, David Rath, matrace, džíny, kontrola, Bradáčová, Státní zastupitelství ČR, Adam Černý, státní zástupce, Vrchní soud v Praze, Krajský soud v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Rath přišel o zdravotní matraci a džíny. Kontrola v teplické věznici může mít ještě dohru  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.