Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Vrchol arogance, shodují se poslanci. Vondráček zpíval na stole ve Sněmovně

Projev arogance, která nemá obdoby. Tak hodnotí poslanci chování současného předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka z hnutí ANO, který podle exkluzivního materiálu Seznam Zpráv uspořádal v historickém sále dolní komory privátní akci. Ta se měla odehrát na podzim roku 2017, kdy Vodráček v botách a s kytarou v ruce stál na předsednickém pultíku a zpíval svým kolegům.

Celé akci měla předcházet bujará oslava ve sněmovní restauraci. Vondráček Seznamu akci potvrdil s tím, že sál byl v té době v rekonstrukci a že se vůbec nemá za co stydět. „Já se k tomu dokonce hrdě hlásím. Jen to tedy není úplně aktuální, v tu dobu jsem ještě nebyl předsedou Poslanecké sněmovny,“ řekl.

Pro jeho chování v historické budově, ale nemají pochopení kolegové z dalších stran. „Tak se chovali bolševici, když dobyli Zimní palác. Je to nedůstojné poslanecké sněmovně. Jednací sál je od toho, aby se tam projednávali zákony a ne, aby se tam tančilo na stole. Je dobré neplést si hospodu s jednacím sálem poslaneckém sněmovny,“ řekl Seznamu Jan Bartošek, poslanec za KDU-ČSL.

Podobně to vidí také Petr Fiala z ODS. „Fotku jsem viděl a myslím si, že každý, kdo se na ni podívá, tak si udělá obrázek sám. Měli bychom chránit důstojnost sálu, kde se přijímají zákony a který má velkou historii. Takovéto chování pokládám za nevhodné a nedůstojné,“ reagoval na otázky reportéra.

Bývalá předsedkyně poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS) by dokonce ocenila Vondráčkovu rezignaci. „Zveřejněné fotografie z mejdanu ANO ve Sněmovně jsou projevem neúcty k historickému a památkově chráněnému prostoru, kde se odehrávaly mimořádné události naší historie. Fotografie a následná reakce předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka ilustrují aroganci, zpupnost a nepochopení povinností jednoho z nejvyšších ústavních představitelů naší země. Sněmovna není Lucerna a pořádání mejdanů v jednacím sále je ostudné a neomluvitelné,“ napsala Němcová ve svém prohlášení a dodala: „Neznám zemi, kde by něco podobného bylo možné. Jedinou možnou reakcí je rezignace předsedy Sněmovny na svou funkci.“

Foto Seznam Zprávy

Štítky Radek Vondráček, ANO, poslanecká sněmovna, rezignace, Poslanecká sněmovna ČR, ANO 2011, Seznam Zprávy, Miroslava Němcová, ODS, Petr Fiala, Jan Bartošek, KDU-ČSL, Seznam.cz

Vrchol arogance, shodují se poslanci. Vondráček zpíval na stole ve Sněmovně  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.