Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Správce Monsport chystá trestní oznámení na zakladatele H-Systemu Smetku. Vadí mu slova o zmanipulovaném konkursu

Správce konkursní podstaty po zkrachovalém H-Systemu Josef Monsport připravuje trestní oznámení na Petra Smetku. Vadí mu výroky odsouzeného zakladatele společnosti o tom, že H-System zničil až konkurs a „směšně nízké prodeje“. Monsport to uvádí v prohlášení, které má HlídacíPes.org k dispozici.

„I přes ústní dohodu o neútočení z poslední schůzky za účasti vládních činitelů protistrana po několika dnech opět obnovila svoji kampaň. Míra nepravd, dezinformací a lží o údajných prodejích z konkurzu pod cenou, šířených některými představiteli SBD Svatopluk, tichým společníkem odsouzeným Petrem Smetkou a s nimi ideově spřízněným senátorem Jiřím Čunkem již přesáhla únosnou míru,“ uvádí Monsport a jeho kolegyně Iva Fialová Ištvánková.

Smetka tento týden v rozhovoru pro deník E15 řekl, že se H-System dal zachránit. „Skutečně ji zničil až konkurz,“ uvedl s tím, že na prodejích pozemků společnosti vydělala celá řada realitních skupin.

„Vidím stále velkou naději, že se přes veškerou bagatelizaci celé věci někdo začne zabývat tím, jaké majetky byly původně v konkurzu H-Systemu a za jak směšné peníze se prodaly. A že zvrátí tyto neuvěřitelné transakce konkurzních správců s nepochopitelně pasivním věřitelským výborem,“ říká v rozhovoru pro E15 Smetka.

Chystá se trestní oznámení

Monsport podle svých slov začali shromažďovat podklady pro trestní oznámení, konkrétně pro pomluvu a křivá obvinění.

„Ze strany jmenovaných jde přitom o záměrné matení veřejnosti, neboť je jim známo, že veškerá účelová trestní oznámení jimi podávaná již od roku 2004 byla vždy pro neprokázání policií pravomocně odložena. Ke stejným závěrům došly i trestní soudy, které naopak pro tunelování majetku firmy H-SYSTÉM a. s. a poškozování ostatních věřitelů uznaly vinnými právě Smetku a vedoucí představitele SBD Svatopluk,“ tvrdí Monsport.

Důvodem údajné dezinformační kampaně z posledních dnů může být podle něho snaha vylepšit alespoň naoko pozice v řízení před Ústavním soudem.


Tento text byl původně publikován na portále Hlídací pes.

Štítky H-System, soud, Josef Monsport, trestní oznámení, Jiří Čunek, E15

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správce Monsport chystá trestní oznámení na zakladatele H-Systemu Smetku. Vadí mu slova o zmanipulovaném konkursu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.