Počasí dnes32 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Pavel přijme hokejisty, kteří získali na MS zlato, ve čtvrtek, Fiala ve středu

Hokejisté, kteří v neděli získali zlaté medaile na domácím mistrovství světa, dostali pozvání na Pražský hrad i do Kramářovy vily. Prezident Petr Pavel přijme na Pražském hradě českou hokejovou reprezentaci ve čtvrtek, oznámila Kancelář prezidenta republiky. Ve středu zve premiér Petr Fiala (ODS) hokejisty do Kramářovy vily, informovala mluvčí vlády Lucie Ješátková.

Prezident navštívil několik utkání českých hokejistů v pražské O2 areně, a to včetně finálového zápasu, v němž Česko porazilo 2:0 Švýcarsko. Hráčům Pavel poděkoval také osobně hned po utkání. Přímo v šatně rovněž ocenil organizaci letošního MS v hokeji konaného v Praze a Ostravě.

"Nejenom, že jste vyhráli zlaté medaile, ale zároveň celá organizace toho šampionátu nám jako republice udělala hrozně dobrý jméno, takže ze všech stran skvělý," řekl Pavel. Tým podle něj přinesl "nové Nagano".

Častým návštěvníkem zápasů mistrovství byl i předseda vlády Fiala. Přímo v areně sledoval i nedělní boj o zlatou medaili. Na síti X poté krátce napsal: "Češi!!!". České televizi řekl, že hráči udělali lidem obrovskou radost, vyzdvihl fantastickou atmosféru během celého mistrovství světa. "Udělám ještě takové nějaké oficiální poděkování našemu týmu," dodal.

Čeští hokejisté se stali mistry světa po 14 letech a po 39 letech se jim to podařilo na domácím ledě. Zápasům obvykle přihlíželi přímo v dějišti i další politici, například premiér Petr Fiala (ODS), předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), ministr vnitra Vít Rakušan či ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (oba STAN).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ivo Spisar

Štítky ČR, Sport, Pavel, Fiala, hokej, svět

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel přijme hokejisty, kteří získali na MS zlato, ve čtvrtek, Fiala ve středu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.