Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Praha si chce stěžovat na advokáta Zoufalého kvůli Škodově paláci

Pražský magistrát podá k České advokátní komoře stížnost na postup advokáta Vladimíra Zoufalého. Důvodem jsou jeho mediální výstupy v souvislosti s kauzou Škodova paláce. Novinářům to dnes řekla primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Zoufalý a jeho kancelář Prahu zastupovali do letošního ledna ve sporu s majitelem paláce, firmou Copa Retail kvůli výši nájemného. V lednu kanceláři Praha ukončila smlouvu. Vyjádření Zoufalého ČTK shání.

"Rada dnes schválila podání stížnosti na postup. Pan advokát Zoufalý se dle našeho názoru dopustil porušení mlčenlivosti. Nebyl zproštěn mlčenlivosti a v tisku se nad rámec možností vyjadřoval o tomto případu. Domníváme se, že mohlo dojít k poškození Prahy, a proto jsme se obrátili na advokátní komoru," řekla Krnáčová.

Zoufalý kromě rozhovorů v médiích několikrát vystoupil rovněž na jednání magistrátního kontrolního výboru. Mluvil o vývoji v kauze. na dotaz některých členů výboru při jednání uvedl, že nehovoří o ničem tajném nebo veřejnosti neznámém. V médiích pak uvedl, že mu důvod výpovědi nikdo z magistrátu neřekl.

Město po výpovědi Zoufalému vybíralo právníky na několikrát. Jednu z kanceláří odmítlo například kvůli skandálu s uniklými maily primátorky a šéfky Copa Retail, další kancelář zase odmítla smlouvu s městem podepsat kvůli výrokům Krnáčové na její adresu v médiích. Další stání v rámci soudního sporu s Copa Retail bylo u soudu na začátku června na žádost Prahy odročeno, zatím naneurčito.

Město se u soudu dožaduje změny nájemného. Za budovu v centru města celkem vyplatilo asi 1,5 miliardy. Soud už dvakrát žalobu města zamítl. Nájemní smlouvu město uzavřelo v éře někdejšího primátora Pavla Béma (ODS) a následně se do Škodova paláce sestěhovala většina úředníků magistrátu. Po uplynutí dlouhodobého pronájmu by celková částka vyplacená městem převýšila 4,4 miliardy korun.

Zdroj: ČTK

Štítky Praha, Adriana Krnáčová, Copa Retail, ANO 2011, Škodův palác, Pražský magistrát, Česká advokátní komora, advokátní komora, Pavel Bém, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha si chce stěžovat na advokáta Zoufalého kvůli Škodově paláci  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.