Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak probíhá darování vajíček

PR článek

Darovaná vajíčka a spermie jsou pro mnoho párů často jedinou možností, jak si pořídit vlastního potomka. Neplodnost je natolik rozšířené onemocnění, že byla zařazena na seznam civilizačních chorob. Faktorů, které neplodnost způsobují, je celá řada. U mužů se jedná především o nízkou kvalitu spermií, jejich nedostatek nebo malá pohyblivost. U žen je pak problém s nízkou kvalitou vajíček a gynekologické nemoci. Díky dárkyním vajíček si pak mohou splnit sen o vlastní rodině i páry, kterým se nedaří počít přirozenou cestou. Darování vajíček je rychlý a bezbolestný proces, který je navíc spojený s finanční kompenzací.

Kdo může darovat vajíčka

Zájemkyně o darování vajíček a vstup do dárcovského programu musejí být celkově zdravé, bez genetické zátěže a s minimálně středoškolským vzděláním. Vajíčka se mohou odebírat ženám ve věkovém rozmezí od 18 do 33 až 35 let. Dárkyně musí projít vstupním pohovorem, krevními testy a gynekologickým vyšetřením. Nezáleží na tom, jestli už žena má své vlastní děti nebo je do budoucna plánuje. Vajíčka lze darovat třikrát za sebou. Za každý odběr získá dárkyně vajíček finanční kompenzaci v řádu desítek tisíc korun.

Průběh darování vajíček

Pokud je žena, která se rozhodne darovat vajíčka, vybrána do dárcovského programu, čeká ji několik kroků. Prvním z nich je hormonální stimulace, která podpoří tvorbu kvalitních vajíček ve větším množství. Stimulace je snadná a dárkyně si ji provádí sama prostřednictvím aplikace léků injekčním perem. Zhruba po týdnu následuje gynekologické vyšetření, při kterém je zjištěno, zda jsou vajíčka připravena k darování. Pokud ano, následuje odběr v celkové anestezii, který netrvá déle než půl hodiny. Po darování může žena odejít z kliniky zhruba po dvou až třech hodinách. V této chvíli dostane také finanční kompenzaci v hotovosti nebo je připsána na její účet. Darování vajíček je téměř bezbolestné a dárkyně se může hned druhý den vrátit do běžného života.

Ohodnoť článek

Štítky vejce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak probíhá darování vajíček  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.