Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Víte, proč lidé nosili v minulosti prsteny? Nesymbolizovaly pouze spojení manželským slibem

PR článek

Zdobí vaše prsty nějaké prsteny? Odkud se vzala tradice zdobit své tělo právě těmito malými kroužky a co v minulosti jejich nošení symbolizovalo?

Ochrana před zlými silami a symbol moci a bohatství

Ať už se podíváme do starověkého Egypta, antického Řecka, Říma nebo na území Blízkého východu, prsteny se již od nepaměti nosili všude. Ovšem v průběhu věků se jejich význam měnil. Zatímco prapůvodně byly jakýmisi ochrannými předměty, byly jim přisuzovány magické vlastnosti a své nositele dokonce chránili před zlem, později se staly symboly bohatství a moci.

Prsteny pro členy rodiny či absolventy škol

Ať už nosili prsteny na svých prstech vysoce postavení vládci či církevní hodnostáři, na první pohled bylo jasné, že se jedná o významné a mocné muže. Samozřejmě nesmíme zapomenout zmínit ani pečetní prsteny. Do dnešních dní se tradičně nosí také rodinné prsteny, absolventské prsteny či prsteny tajných společenstev.

Snubní, zásnubní i prsteny bez významu

Kromě toho se ale prsteny staly také klasickou součástí našich životů a pro většinu z nás nemají žádný význam. Ovšem až na snubní a zásnubní prsteny, které symbolizují lásku, propojení a sounáležitost manželů. Jejich nošení na levém prsteníčku pochází již z Egypta, kdy se věřilo, že právě do levé ruky vede od srdce arterie lásky. Ať už sháníte prsten z libovolného důvodu, pestrou nabídku najdete na stránkách Danfil.cz.

Ve 21. století můžete nosit prsteny prostě jen proto, že chcete. Mohou, ale i nemusí, pro vás mít speciální význam. To záleží na vás. Jestliže právě sháníte nový prsten, ať už k jakékoliv příležitosti, vždy upřednostňujte kvalitní materiály, které vám vydrží spousty let a nebudete se s nimi muset rozloučit po pár nošeních.

Ohodnoť článek

Štítky Řím, Starověký Egypt, Starověké Řecko, Blízký východ, Egypt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víte, proč lidé nosili v minulosti prsteny? Nesymbolizovaly pouze spojení manželským slibem  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.