Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak fototapetami pozvednout vzhled své nemovitosti

PR článek

První dojem často prodává – to není žádná novinka. A právě fototapety se mohou stát oním rozhodujícím předělem mezi obyčejným vzhledem a atraktivní vizáží. Není divu, že dnes hrají v designu místnosti stále důležitější roli.

Umožní nám „dokončit“ stěny a dát jim přesně ten zamýšlený charakter, jaký jsme pro ně od začátku plánovali. Ale ve hře není jen tohle. Díky nim můžete můžete například snadno oddělit celý prostor, jednoduše vytyčit pracovní a odpočinkové zóny, a v neposlední řadě s pomocí vizuálních efektů prostor rozšířit nebo naopak zmenšit.

Jak si vybrat ten správný typ

Různé textury, barvy a povrchy, které mají pro vás obrazové tapety nachystány, vám umožní proměnit vaše představy téměř okamžitě ve skutečnost. Musíte však mít dobrou kombinační schopnost anebo si nechat poradit. A to zvláštně ve chvíli, kdy si chcete domů takříkajíc pozvat kousek přírody.

Pokud naopak chcete prostoru dodat dynamiku, měli byste vsadit na výrazně vzorované tapety se svislými pruhy. Tento typ kombinace barev a vzorů je v bytovém designu zdaleka nejběžnější, ovšem ne vždy je používán správně. Všeobecně totiž platí, že svislé pruhy různých textur a barev prostor opticky zužují, ovšem u těch ostatních to platí přesně naopak.

Na jaké vyznění vsadit

Pokud vyberete tapetu v tom správném designu (tedy buď se svislými anebo horizontálními pruhy), pak je povolena prakticky jakákoli barevná kombinace a šířka pásů – záleží jen na tom, co se vám líbí. Výsledný efekt bude vždy stejný. Snadno tak můžete vizuálně zvětšit malé prostory v podkroví nebo třeba stěny koupelny (sem však pořiďte tapetu omyvatelnou).

Aktuálním hitem je monochromatická kombinace, ovšem pokud se vám více líbí vícebarevná, pak se určitě nenechte ve výběru nijak omezovat. Ale dbejte i trochu na umírněnost při výběru, abyste interiér nechtěně nepřehltili barvami. Všeobecně platí, že dominovat by mu měly maximálně tři hlavní.

Přineste si kousek přírody i do interiéru

Líbila by se vám například tapeta na zeď hory, ale nejste si jistí, jak ji do interiéru správně zakomponovat  tak, aby vypadala už na první pohled skvěle? Pak si pamatujte, že žádnou chybu neuděláte, pokud vsadíte na kousky s dominující jednobarevnou škálou, ovšem ozvláštněnou různými tóny. Příliš mnoho výrazných detailů v konečném důsledku spíše škodí, i když na první pohled mohou vypadat hezky.

Ve skutečnosti spíše ruší a neumožní vám vychutnat si skutečnou hloubku prostoru. Pokud vám nejde jen o siluety masivních štítů, klidně vyberte takový obrázek, na kterém je také vycházející nebo zapadající slunce, silueta horské chaty, lyžaři mířící k  vrcholu nebo třeba hladina horského jezera – ovšem nikdy by se na zvoleném obrázku nemělo nacházet všechno najednou. V takovém případě máte před sebou kýč, který celkovému vzhledu obytných prostorů rozhodně dobrou službu neudělá. Spíše naopak.

Aby měla fototapeta to správné pozadí

Ovšem nalepit ji jen na holou bílou stěnu nedopadá příliš dobře. Všeobecně platí, že fototapety hory nejlépe vyniknou, pokud je doprovází stejně barevně sladěné pozadí. Ovšem může být i v kontrastu. Nejlépe se k sobě hodí například barvy jako je bílá a tyrkysová nebo béžová a šedá. Není nutné ihned vymalovat celou stěnu  - mnohdy stačí opatřit vaše dekorace jen tím správným rámečkem.

Účelem celého tohoto procesu je vytvořit zvláštní vnitřní atmosféru, která bude z místnosti dýchat už na první pohled (a dokonce i z prodejní fotografie v inzerátu). Celkový dojem by tedy měl být založen na kombinaci jednobarevného pozadí a výrazných tapet v popředí, a to vždy se speciální texturou, obrazem, barvou nebo vzorem.

Je dobré také připomenout, že nově zvolená tapeta by měla mít něco společného s různými kresbami  a vzory, které se v místnosti už nacházejí. Může jít například o harmonické barevné schéma, opakování již přítomných vzorů na textiliích apod. Tento drobný detail dodá interiéru onu ceněnou útulnost, kterou každý kupující podvědomě hledá. A to je něco, co při rychlém prodeji určitě oceníte.

Ohodnoť článek

Štítky vzhled, tapeta, design, interiér, nemovitost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak fototapetami pozvednout vzhled své nemovitosti  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.