Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vybíráme bazén: Když začnete teď, do léta jej můžete mít připravený k použití

PR článek

Výběr bazénu pro váš dům se může mnohým zdát jako velmi náročný úkol. A možná i proto odkládají nákup vlastního bazénu na neurčito. V létě si pak povzdechnou, že se zase musí tlačit na přeplněných koupalištích, když by přitom doma mohli mít klid a soukromí. Proč tedy letos konečně neudělat změnu a včas začít bazén řešit?

Na co je třeba pamatovat?

Mezi klíčové parametry patří tvar, velikost a materiál. Je potřeba vybírat konkrétní bazén s ohledem na to, jak jej chceme využívat. Je totiž rozdíl, zda si pořídíme jen bazén na letní sezónu, nebo jej chceme užívat celoročně. V takovém případě je nutné zvážit i možné zastřešení, příslušenství i podmínky terénu.

Zahradní bazény patří k nejčastějším volbám

Mají hned několik typů – obvykle mohou být zapuštěné, polozapuštěné a nadzemní. Vždy ale volte raději bazény s konstrukcí, která něco vydrží, a nebudete se pořád strachovat, zda přežije nápor bláznivých dětí. Mezi nejlevnější patří bazény nadzemní, které nevyžadují žádné náročné úpravy terénu. Mnohým ale může vadit nutná každosezónní instalace, a ne každému také vyhovuje jejich estetický dojem. Proto mohou být lepší bazény alespoň částečně zapuštěné, které lze případně i snadno zastřešit, nebo do nich zabudovat protiproud. Pokud budete kupovat bazén, který si plánujete vždy na místě montovat sami, ujistěte se, že víte, jak na to, ale také že máte potřebné aku nářadí a všechny další pomůcky. Na první pohled se to nemusí zdát jako nic náročného, ale zkušenosti ukazují, že ne každý si s bazénem tak snadno poradí.

Vše dobře promyslete

Zvažte také, jak se bude do bazénu vstupovat Budou-li bazén využívat i děti nebo starší osoby, je nutné například myslet na protiskluzovou plochu, aby bylo používání zcela bezpečné. Dále musíte vybrat vhodnou metodu filtrace, bazénovou chemii, bazénový vysavač a další příslušenství. Rozhodně je vhodné na tyto věci myslet už předem a také je promítnout do očekávaných finančních nákladů.

Jak ušetřit na vodě?

Je nutné myslet i na to, že bazén má velké nároky na vodu. Zejména v letním období to může být velmi neekologické řešení. Proto je třeba už na začátku myslet na jiné možnosti. Velmi oblíbenou variantou může být využití dešťové vody. Pokud pořídíte betonové jímky na dešťovou vodu, nemusíte se bát žádných potíží. Výzkumy dokazují, že dešťová voda je relativně čistá a z betonové jímky je mnohem lepší kvality než na většině tradičních přírodních koupališť. Navíc tak ušetříte značné peníze a pomůžete také chránit přírodu. Je to tedy jistě možnost, kterou se vyplatí zvážit, a to nejen s ohledem na koupání. Dešťovka se dá snadno využít na zalévání nebo na užitkové činnosti v domácnosti, jako je praní nebo umývání nádobí či splachování. Zvažte tuto snadnou možnost jak žít více ekologicky i ekonomicky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky bazén, léto, povrchová voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vybíráme bazén: Když začnete teď, do léta jej můžete mít připravený k použití  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.