Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letní dovolená v předjaří. Proč vyrazit do Turecka?

PR článek

Letní dovolenou v zimě nenabízí pouze tradiční destinace, jako jsou Dominikánská republika, Spojené arabské emiráty nebo Thajsko. Pokud hledáte atraktivní a cenově dostupnou alternativu, zvažte také kouzelné Turecko. Vše nabízí třeba Invia.cz.

Zima v Turecku: využijte všech výhod

Turecko je tradiční destinací pro letní dovolenou mnoha českých rodin. Je ideální pro páry i party přátel, kteří touží zažít relax a zakusit exotiku bez velkých zásahů do peněženky. Málokdo však ví, že se do této kořením provoněné země vyplatí podívat i v zimním období. Nevěříte? Podívejte se na nejlákavější výhody dovolené v Turecku, které vás přesvědčí, že ho chcete zažít i v zimě.

Příjemné teploty pro výlety, koupání spíš pro otužilce

Teploty se během zimy v Turecku drží v rozmezí 18 až 25 °C (v březnu). V době, kdy u nás sněží, tak tato země dál nabízí příjemné klima, ideální pro návštěvníky, kteří chtějí uniknout mrazivému počasí. Turecké zimy bývají přirovnávány k našemu jaru. Výjimkou nejsou ani silnější přeháňky. Koupání si tak užijí spíše otužilejší typy. Ty se během slunečných dnů mohou vydat do oblasti Turecké riviéry, kam spadají třeba oblíbená letoviska Marmaris, Alanya, Antalya nebo Bodrum.

Ve dnech, kdy se sluníčko nerozhodne svítit dostatečně, můžete místo toho vyrazit na výlet. To je ostatně hlavní důvod, proč si zimní dovolená v Turecku získala tolik příznivců. Přírodní i historické památky lákají nejen levnějším vstupným, ale také téměř neexistujícími frontami a rychlým odbavením. Nemusíte čekat ani se tlačit s dalšími turisty. Navíc, ať už si vyberete jakoukoliv lokalitu, jistě tam naleznete působivé historické památky i krásnou přírodu.

Co rozhodně nevynechat? V malebném Bodrumu na vás čeká majestátní Bodrumský hrad a antické divadlo, v Side zase Apollonův chrám. Zlatým hřebem každé návštěvy Alanyi je pak úžasný výlet do jeskyní Damlatas.

zdroj: Invia.cz

Klid a výhodné ceny mimo hlavní sezonu

V zimním období si můžete užít klidné pláže a památky bez masového turistického ruchu. Nemusíte se přetahovat o prostor pod slunečníkem ani o volné lehátko. Například zájezdy do Antalye a Alanye, ale i Side bývají v zimě také výrazně cenově dostupnější, což znamená, že si dopřejete kvalitní dovolenou bez vysokých nákladů.

Lyžování v Turecku? Ale ano, beze všeho!

Pokud toužíte po letní dovolené v zimě se vším všudy, Turecko vás nezklame. Na všechny, kdo této krásné zemi dají šanci, čekají příjemné teploty, kulturní bohatství a výhodné ceny. Navíc se v Turecku dá i lyžovat.

zdroj: Invia.cz

Ve Střední Anatolii v provincii Kayseri můžete vybírat z tříhvězdičkových, ale i luxusnějších pětihvězdičkových lyžařských hotelů. Pokud vás už nemají české sjezdovky čím překvapit, vyrazte objevovat temperamentní šarm lyžování v Turecku.

Pochvaly od hostů sbírá například areál Saklikent, který leží 50 km od přímořského letoviska Antalya. Ze zdejších svahů budete mít neopakovatelný výhled na nekonečné Středozemní moře. Krom lyžování se navíc v areálu i v jeho okolí dá krátit dlouhá chvíle také mnoha dalšími aktivitami, jako je třeba rafting na divoké vodě, výlety lodí nebo nakupování na trzích.

To vše nabízí třeba Invia.cz

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Turecko, zima, výlet, Antalya, Alanya, Bodrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní dovolená v předjaří. Proč vyrazit do Turecka?  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.