Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

First minute dovolená v Turecku: Jak ušetřit a vyhnout se davům

PR článek

Země tří moří, bohaté kultury, skvělého jídla, milých lidí, krásných pláží a v neposlední řadě i hotelů s kvalitními službami. Takové je Turecko. A ať už koukáte na ceny více, nebo méně, není od věci zmínit i fakt, že je dovolená v této zemi na rozmezí jihovýchodní Evropy a Asie cenově dostupná. Obzvlášť, když si ji pořídíte včas.

Včas znamená „first minute”

Co je to vlastně first minute? Je to období trvající zpravidla od podzimu do ledna až února, během kterého cestovní kanceláře nabízejí své zájezdy na letní období za výhodné ceny, s možností nízkých záloh, slev na pobyty pro děti a s dalšími benefity. Pravdou je, že výše zmiňované výhody jsou hlavním tahákem first minute nabídek. Ovšem dalším nemalým důvodem, na který nesmíme zapomenout, je možnost vybírat z bezkonkurenčně největší nabídky zájezdů, hotelů a termínů. Ty nejlepší totiž bývají v období last minute už vyprodány.

Jak na to?

Jednou z možností, jak si pořídit dovolenou v Turecku během first minute je zadat do internetového vyhledávače „Turecko first minute” a následně proklikávat weby jednotlivých cestovních kanceláří, znovu dokola filtrovat, pátrat a porovnávat. Jednodušší variantou je vybírat rovnou přes vyhledávač dovolených, jakým je např. Skrz.cz sdružující na jednom místě nabídky dovolených předních českých cestovních kanceláří.

Dovolená v klidu a míru

Termíny first minute zájezdů se obvykle pohybují od května, přes léto až do podzimu. Je logické, že si chceme užít dovolenou především o prázdninách, avšak červenec a srpen patří mezi vrchol hlavní sezóny a je potřeba počítat s tím, že letoviska i jednotlivé hotely budou plné turistů.

Jak se tedy vyhnout v Turecku davům? Úplně jednoduše. Zaleťte si sem v květnu, červnu, září nebo říjnu. Všechny tyto měsíce vám bude nad hlavou svítit sluníčko. V květnu šplhají teploty na Turecké riviéře nad 27 °C, v červnu je dokonce průměrná teplota na 32 °C. Voda v moři se pomalu prohřívá k 25 °C.

A podzim? Tak ten je v Turecku ještě lepší. Zatímco v září si v Česku pomalu zvykáme na sychravo a těšíme se z posledních slunečních paprsků, tady je regulérní léto s teplotami kolem 35 °C a s mořem vyhřátým na krásných 28 °C. V říjnu se bude v Turecku líbit všem, kteří si nelibují v příliš velkém horku. Teploty jsou zde totiž nad příjemnými 27 °C a moře je jen o 2 stupínky chladnější. Dalším důvodem, proč sem vyrazit mimo červenec a srpen, je fakt, že mimo prázdniny jsou ceny zájezdů mnohem, mnohem nižší.

Začněte plánovat a těšit se

Možná si teď s čepicí na hlavě a v zimní bundě říkáte, že je brzy myslet na léto. Ale pravdou je, že benefity first minute jsou natolik výhodné, že stojí za to plánovat dovolenou už teď. Pak už stačí jen čekat a těšit se. Bude to stát za to!

Ohodnoť článek

Štítky Turecko, zájezd, cestovní kancelář, léto, moře, podzim, hotel, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

First minute dovolená v Turecku: Jak ušetřit a vyhnout se davům  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.