Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak na dokonalou žádost o ruku? Buďte připravení

PR článek

Láska ze střední? Kamarádi, mezi kterými přelétla jiskra po několika letech? Nebo snad rande z Tinderu, které zbouralo všechny předsudky o online seznamování? Ať už jste se s vaší láskou potkali jakkoliv, je před vámi jeden z nejdůležitějších okamžiků v životě. Jak na žádost o ruku, aby proběhla přesně tak, jak jste si ji vysnili?

 1. Jste na stejné vlně?

Pokud vaše přítelkyně o svatbě často mluví a vy tak určitě víte, že se chce stát vaší manželkou, tuhle část můžete rovnou přeskočit. Pokud jste se ale s partnerkou nikdy o svatbě nebavili, možná je nejvyšší čas začít. Jak?

Nenápadně stočte debatu k budoucnosti. Můžete probrat, kde byste chtěli jednou bydlet, kam se vydáte na příští větší cestu nebo kdy se z vás asi stanou rodiče. Pokud vaše láska o budoucnu mluví s nadšením, nebo se o svatbě rovnou zmíní, máte vyhráno. A můžete rovnou vybírat zásnubní prsten.

2. Ten nejdůležitější šperk v životě 

Na zásnubním prstenu si dejte opravdu záležet. Pokud hledáte kvalitu, vybírejte zásnubní prsten s diamantem. Diamant je to nejlepší, co na trhu se šperky najdete. Pokud hledáte ekonomičtější variantu, můžete zvolit zásnubní prsten s laboratorním diamantem – ten je stejně kvalitní jako ten přírodní, liší se pouze vznikem, respektive výrobou.

Jak změřit velikost prstenu? Na papírové pásky měřící obvod prstu rovnou zapomeňte, překvapení by se tak mohlo nešikovně prozradit. Pokud vaše přítelkyně prstýnky nosí, vezměte jeden s sebou do zlatnictví. Velikost si tam jednoduše změří.

Pokud doma prstýnek nenajdeme a nemáte jak zjistit velikost prstenu, nic se neděje. Například ve zlatnictví Bisaku vám pomohou vybrat jednu z nejčastějších velikostí. A pokud by náhodou prsten neseděl, první úpravu velikosti máte zdarma.

3. Správný moment a místo

Kde a kdy požádat o ruku? S časem je to snadné. Pokud máte prsten a vybrané místo, na nic nečekejte. Příprava svatby zabere přibližně rok, proto je zbytečné se zásnubami otálet – například čekat na výročí.

Místo je větší oříšek. Jedno je ale důležité: Přizpůsobte místo a způsob žádosti své partnerce. Vy ji znáte nejlépe. Má ráda velká gesta? Nevadí jí pozornost? Pokud jste ani na jednu otázku nedokázali odpovědět ano, pak jsou veřejné zásnuby například v restauraci nebo u větších památek s masou lidí velmi špatnou volbou. V tom případě raději zvolte místo, kde budete sami a tento jedinečný okamžik bude patřit jen vám.

V každém případě buďte osobní. Například oblíbené společné místo, kam se rádi vracíte, může být jednou z nejlepších variant. Ani v romantickém městě nemusíte vyhledávat ta nejrušnější místa. Najděte si zákoutí nebo park, kde budete mít soukromí. Žádost o ruku u Eiffelovy věže zní romanticky, ale realita může být velkým zklamáním.

Máte s přítelkyní rádi adrenalin? Můžete ji požádat při skoku s padákem, na létajícím balónu nebo při potápění.

Jste milovníci přírody? Zdolaný vrchol hory s nádherným výhledem do krajiny může být skvělou příležitostí. Také klidná procházka zasněženým lesem může být tím pravým okamžikem.

4. Neuspěchejte to. Buďte přítomní 

Přišel ten správný moment? Možná vaše přítelkyně právě natáčí video a nevnímá, možná se zakoukala do výhledu z hory a nebo si právě vyznáváte lásku. Vy zkrátka cítíte, že teď je ta chvíle.

Několikrát se nadechněte, vydechněte a v klidu poklekněte na koleno. Rozhodně nespěchejte. Pokud víte, že žádný proslov nezvládnete, vyslovte jen tu nejdůležitější a nejmocnější otázku. Pokud si troufnete, řekněte před ní ještě důvody, proč vaši přítelkyni tak moc milujete a proč s ní chcete strávit zbytek života. Žádost díky tomu neproběhne tak rychle a oba dva si ji budete moct opravdu uvědomit a prožít.

5. Na jaké ruce se nosí zásnubní prsten?

Pokud máte všechno připravené, pojďme si pro jistotu připomenout, na jakou ruku zlatý zásnubní prsten navléknete. Vaše přítelkyně to pravděpodobně ví. V tomto okamžiku ale nespoléhejte na ni. Bude rozrušená, překvapená a dojatá. To vy si musíte být jistí, kde se nosí zásnubní prsten. Navlékněte ho na prsteníček levé ruky. A pak už jen společně oslavujte tento krásný moment.

Ohodnoť článek

Štítky zásnubní prsten, svatba, láska, Eiffelova věž, šperk, diamant

5 tipů, které vám pomůžou s žádostí o ruku

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.