Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sázava není rájem jen pro trampy a vodáky – užijte si podzimní dovolenou v Posázaví

PR článek

Posázaví nabízí nádhernou přírodu, koupání i velké množství památek, které rozhodně stojí za navštívení. Co všechno byste při dovolené v tomto kraji rozhodně neměli minout? A proč Posázaví rozhodně stojí za návštěvu, ať už pocházíte odkudkoliv?

Posázavský Pacifik a Posázavská stezka

Pokud jedete na Posázaví z Prahy, Čerčan nebo ze Světlé nad Sázavou, určitě byste si neměli nechat ujít víkendovou projížďku slavným Posázavským Pacifikem. Už samotná cesta vlakem a ty výhledy vám vezmou dech.

Kromě nádherných památek a výhledu na Sázavu se projedete po Žampašském viaduktu – což je s výškou 41,5 metrů vůbec nejvyšší železniční most u nás.

Tip: Posázaví je velmi oblíbenou lokalitou nejen vodáků, proto si rezervujte ubytování v soukromí chaty či chalupy ještě dnes.

Chcete si užít procházku přírodou? Vystupte na stanici Petrov u Prahy, kde se hned můžete občerstvit v jedinečné trampské hospůdce spojené s antikvariátem a vyrazit na slavnou Posázavskou stezkou do Kamenného újezda. Na cestě potkáte spoustu zajímavých trampských chat i Foglarovu pamětní desku. Spoustu skal a vyhlídkových míst. Trasa má dohromady 10 kilometrů a není vhodná pro cyklisty a kočárky.

Posázaví má co nabídnout nejen vodákům, ale i milovníkům kultury a historie

Posázaví je místem, které milují chataři, vodáci i trampové. Pokud však dáváte přednost památkám, rozhodně se tu nudit nebudete. Spíš naopak nebudete tušit, kam dřív!

Začít můžete třeba na původně gotickém hradě, dnes zámku, Český Šternberk na levém břehu Sázavy, kde vás čeká bohatý prohlídkový okruh i s možností nakouknout do hladomorny.

Určitě nesmíte minout ani Sázavský klášter, který založil už v roce v roce 1032 svatý Prokop. I v klášteře můžete jít na zajímavou prohlídku s průvodcem, která vás provede všemi nejvýznamnějšími místy a dozvíte se zde vše o historii této úchvatné stavby.

Další historickou zajímavostí je zámek Kácov, u kterého najdete stejnojmenný pivovar a za návštěvu stojí také zámek a park Vlašim z roku 1303.

Tak na co ještě čekáte? Posázaví si užijete po celý rok!

Ohodnoť článek

Štítky Posázaví, Sázava, zámek, příroda, Praha, koupání, Posázavský pacifik, Tichý oceán, Světlá nad Sázavou, Čerčany, návštěva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sázava není rájem jen pro trampy a vodáky – užijte si podzimní dovolenou v Posázaví  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.