Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Klíčové prvky, které by mělo mít každé správné pracovní oblečení

PR článek

Bezpečnost pracovníků je na prvním místě a obzvláště v rizikových odvětvích by na to měl být kladen ještě větší důraz. Takové stavebnictví, různá průmyslová odvětví nebo zdravotnictví patří mezi ta nejohroženější, a proto by zde mělo být kvalitní bezpečnostní oblečení prioritou. Co by ale mělo splňovat, aby opravdu dokázalo ochránit?

Specifická rizika a ochrana před nimi

Prvním a nejdůležitějším aspektem, které by mělo mít jak oblečení, tak pracovní obuv je samozřejmě schopnost chránit před pracovními riziky, kterým jsou denně vystavování. Například ve stavebnictví by mělo být odolné proti vniknutí ostrých předmětů a v průmyslu, by mělo chránit před chemikáliemi. Ve zdravotnictví je kladen důraz, aby bylo hygienické a odolné proti infekčním látkám.

Kvalitní materiály a správný střih

Na čem by se rozhodně šetřit nemělo je materiál, ze kterého je pracovní oblečení vyrobeno. Také by mělo být určitě pohodlné a umožňovat volnost pohybu. Navíc investice do opravdu kvalitních materiálu vám ušetří další peníze, jelikož zajišťují dlouhou životnost oblečení a snižují nutnost časté výměny. Rovněž je nutno zdůraznit, že střih a design by měl být navržen tak, aby byl vhodný pro konkrétní pracovní aktivity.

Vhodná velikost, reflexní prvky a výrazné barvy

Příliš těsné oblečení může omezit pohyb a s tím spojeno pociťujeme nepohodlí. Volné naopak může způsobit zadrhávání nebo dokonce náhodné zranění, což je pravý opak toho, co chceme. Co se týká odvětví, kde je zvýšené riziko nehod a úrazů, zde by mělo obsahovat reflexní prvky a být ve výrazných barvách, které jsou dobře viditelné i za špatných světelných podmínek.

Správné pracovní oblečení by mělo být více než jen módní kus. Mělo by být navrženo s ohledem na specifika daného odvětví a zaměstnání. Kombinace ochrany, pohodlí a praktičnosti vytváří bezpečné pracovní prostředí a zvyšuje produktivitu a pohodu.

Ohodnoť článek

Štítky oblečení, materiál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klíčové prvky, které by mělo mít každé správné pracovní oblečení  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.