Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dřevěné brikety jsou ekologické, výhřevné a finančně výhodné

PR článek

Chcete se chovat více šetrně k naší planetě? Pak je dobrou volbou pořízení paliva s původem v obnovitelných zdrojích. Zářným příkladem jsou lisované dřevěné brikety. V následujících odstavcích naleznete více informací.

Recyklované dřevěné brikety

Dřevěné brikety jdou s dobou a vznikají formou využití odpadu z dřevozpracujícího průmyslu. Při opracování kmenů na truhlářský materiál v okolí pily zbydou hobliny a štěpka, které jen zřídka najdou další využití. Stačí jen tuto surovinu stlačit a vznikne tak palivo pro váš krb, kotel či kamna. Každý dobrý výrobce dřevěných briket si dává záležet na kvalitě a při produkci používá jen čistou dřevní hmotu bez aditiv.

Brikety dřevěné pomáhají zpomalit globální změnu klimatu

Spalování dřevěných briket patří mezi uhlíkově neutrální procesy. Znamená to, že se do ovzduší uvolní maximálně tolik oxidu uhličitého, kolik si při fotosyntéze uložil strom ve svém kmeni. Dá se říci, že zatápíte sluneční energií, vodou a živinami z půdy a vzduchu, které „listnáč“ nebo „jehličnan“ zakomponoval do dřeva. Pro teplo vašeho domova není vykácen ani jeden strom navíc. Po dřevěných briketách zbyde popel, který můžete přidat jako příměs do kompostu. Obohatíte jej o minerály a navíc se po pohnojení dočkáte velké úrody na své zahrádce.

Koncentrát výhřevnosti v cihličkách a válcích

Dřevěné brikety kumulují všechny dobré vlastnosti dřeva díky své vysoké kompresi. Mají intenzivní výhřevnost a zároveň dlouhou dobu hoření. Dřevěné brikety s přídavkem kůry či čistě kůrové noční brikety žhnou až 8 hodin. To vám zajistí klidný spánek bez častého přikládání. Vzhledem k tomu, že obsahují do 10 % vlhkosti, dostanete z nich maximum energie, kterou v sobě skrývají. Nemusíte na nic čekat a lze je přikládat do krbu hned po pořízení.

Finančně výhodné dřevěné brikety

Když srovnáte pořizovací cenu dřevěných briket s elektřinou a plynem, válce či cihličky jsou levnější. Jsou sice trochu dražší než klasické dřevo, ale mají spoustu jiných kladů. V první řadě s nimi ušetříte čas. Nemusíte se věnovat nasekání, pečlivému vyskládání a sušení dřeva z průběžné těžby. Uspoříte i prostor na skladování, protože každá briketa v sobě skrývá až tři polena dřeva. Zakoupením dřevěných briket podpoříte svůj finanční rozpočet a můžete se více věnovat rodině a svým koníčkům.

Na co si dát pozor u dřevěných briket?

Úspory jsou důležité, ale nemusí se vám vyplatit nakoupené podezřelé nejlevnější dřevěné brikety. U takových není jisté, zda jsou kvalitně lisované nebo do nich přidali nežádoucí lepidla nebo jiná aditiva. Při spalování nepoctivých výrobků dochází k uvolnění škodlivých emisím do ovzduší. Také mohou poškodit vaše topné zařízení, když se nedostatečně stlačené brikety rychle rozpadnou a za extrémní teploty shoří. Nebo může dojít k silnému dýmení a zanesení krbu i kouřovodů. Proto si vždy nakupte palivo od renomovaného výrobce dřevěných briket.

Kde si pořídíte kvalitní dřevěné brikety?

Z mnoha druhů poctivě vyrobených válců a cihliček RUF si vyberete na e-shopu Briketydrevene.cz. Prodej dřevěných briket probíhá po paletách, které vám dovezou až před bránu vašeho domova. Rozvoz je po celé České republice zdarma. Pokud se budete chtít ještě před samotným nákupem poradit, na infolince na vás čekají ochotní odborníci.

Ohodnoť článek

Foto Kateřina Špunda

Štítky palivo, dřevo, krb, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dřevěné brikety jsou ekologické, výhřevné a finančně výhodné  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.