Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak vybrat ten správný notebook právě pro vás?

PR článek

Lámete si hlavu s tím, jak vybrat ideální notebook, ale nabídka je příliš široká? Není to tak těžké, jak by se na první pohled mohlo zdát. Poradíme vám, jak na to.

Jaký notebook je pro vás ten pravý, zjistíte sami

Notebooky mají jeden velký benefit a tím je jejich mobilita. Snadno je v tašce nebo batohu přenesete z místa na místo a můžete tak na počítači pracovat opravdu odkudkoli. Při výběru notebooku si nejprve odpovězte na tyto otázky:

  • Jak velký mám rozpočet? Nejzákladnější notebooky seženete zhruba do 10 tisíc. Počítejte ale s tím, že pokud patří mezi vaše priority i hraní her, pak za slušnější notebook nedáte méně než 20 tis. Kč.
  • Za jakým účelem si počítač pořizuji? Na základní úkony jako je práce s dokumenty, vyřizování e-mailů nebo prohlížení internetu postačí levnější notebooky kolem 10 tis. Kč. Na jakékoli náročnější aktivity už bude třeba dražší počítač s vyšším výkonem i větším úložištěm.
  • Jsem náročnější uživatel? Pokud hrajete hry nebo máte kreativní zaměstnání, které vyžaduje nějaké složitější programy, pak budete potřebovat výkonnější počítač, velkou paměť i vynikající grafickou kartu. Takový notebook nebude levnější než 25 tis. korun, a aby vám vydržel alespoň 5 let, sáhněte po výkonnějším notebooku, než potřebujete, takže spíš počítejte s 30 tis. Kč a vyšší cenou.

Pokud si chcete vyfiltrovat notebook podle předem daných parametrů, stačí odpovědět na pár otázek a dostanete užší nabídku počítačů vhodných přímo pro vás.

Jak chladit notebook, který se přehřívá?

Na rozdíl od stolních počítačů mají notebooky omezenou možnost chlazení. V některých případech se pak setkáte s problémy s jejich přehříváním. Na tento neduh si dejte pozor především během letních měsíců, při kterých teplota nebezpečně stoupá a elektronika doslova trpí. Přehřívání rapidně snižuje životnost jakékoli elektroniky, ale v případě notebooku je řešením chladicí podložka. Ta přidá aktivní chlazení a umožní lepší cirkulaci vzduchu.

Jaké vybrat pouzdro na notebook a má vůbec smysl?

V dnešní době je nabídka pouzder na notebook velmi bohatá. Záleží jen na vás, zda budete preferovat batoh, nebo zvolíte vyloženě tašku na notebook, kterou můžete mít přes rameno. V obou případech je potřeba změřit úhlopříčku notebooku, aby se vám počítač do pouzdra vešel. Ať už si vyberete cokoli, je dobré se zaměřit i přímo na pouzdro, které celý notebook obemkne a v němž ho pak ve finále bezpečně uložíte do jakékoli tašky. Pouzdro navíc utlumí i případný pád.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky notebook, počítač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak vybrat ten správný notebook právě pro vás?  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.