Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Přinášíme tipy pro výběr ideálního nafukovacího člunu

PR článek

V nabídce nafukovacích člunů může být složitější se zorientovat, nabídka je totiž velmi široká. Čluny se od sebe liší především velikostí, svými vlastnostmi a také určením činnosti, na kterou jsou nejvhodnější. Ať už se chystáme na sjezd řeky prázdniny, u babičky na rybníku nebo rybaření na přehradě, důležité je vybrat správný člun, který bude odpovídat našim požadavkům. Výběr tak může ovlivnit mnoho různých faktorů.

Manipulace s vybraným nafukovacím člunem by měla být jednoduchá, přenést ho k vodě a nafouknout bychom měli zvládnout svépomocí, velké a těžké čluny musí ovládat více osob. Doporučuje se zvolit člun s možností nafouknutí šlapací nožní pumpou během krátké doby.

Velikost člunu vybíráme s ohledem na počet osob, které ho budou využívat. V nabídce jsou nafukovací čluny, které ocení děti na rybníku, i opravdu velké pro šest a více osob. Neměli bychom ale zapomenout i na případná zavazadla, která s sebou chceme do člunu brát, protože také zaberou určitý prostor.

Velmi důležitým kritériem je materiál, ze kterého je nafukovací člun vyroben, a jeho konstrukce. Většinou se používá odolné PVC nebo guma. Chybět by neměly pevné a bezpečné ventily a dostatečně pevné vzduchové komory. Pokud plánujeme používat i motor, je nutné ověřit, zda člun má úchyty pro držák na lodní motory, abychom ho mohli následně ke člunu přidat a bez obav používat.

Bezpečnostní prvky člunu jsou také potřebné, abychom si mohli plavbu užít bez problémů. důležité. Člun by měl být stabilní, těžko převrhnutelný a mít obvodové lano pro lepší stabilitu během plavby. Je také vhodné zvolit širší člun, který dokáže odolávat vlnám při nepříznivém počasí a větru. Vždy bychom měli mít na paměti, že se jedná o nafukovací člun a že na vodě je bezpečnost na prvním místě. Pokud nás tak například zaskočí prudký vítr nebo bouřka, je dobré plavbu přerušit a počkat na břehu na lepší počasí.

Při výběru se vyplatí si uvědomit rozdíl v účelu použití nafukovacího člunu. Pokud hledáme člun pro rybaření nebo plavbu po přehradě, vybíráme ho s ohledem na naše potřeby a požadavky. Pro romantickou plavbu v páru může stačit menší a kompaktní člun, zatímco pro rodinné zábavné aktivity je vhodné zvolit větší člun s dostatečným prostorem pro děti a uložení vybavení.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přinášíme tipy pro výběr ideálního nafukovacího člunu  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.