Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Fantasy a sci-fi knihy, které rozhodně stojí za přečtení

PR článek

Který knižní žánr je váš vůbec nejoblíbenější? Potrpíte si na ženskou literaturu, dáváte přednost literatuře faktu nebo jste fanoušky sci-fi a fantasy? Spadáte-li do poslední kategorie, máme pro vás několik knižních tipů. Ale abychom k vám byli zcela upřímní, tyto tituly stojí za přečtení i tehdy, je-li vám fantasy svět zcela cizí.

Fantasy a sci-fi z českého prostředí

Mezi současnými českými autory se najde hned několik tvůrců fantasy a sci-fi. Mezi ty nejvýraznější se rozhodně řadí:

  • František Kotleta,
  • Petra Neomillnerová,
  • Jiří Kulhánek,
  • Vilma Kadlečková.

Leoš Kyša a jeho úspěšné alter ego

František Kotleta, vlastním jménem Leoš Kyša, se pravidelně objevuje v žebříčku nejprodávanějších českých fantasy autorů. Mezi jeho díla patří Temné blues v New Orleans, Aga nebo například Operace Petragun.

Neohrožená Amélie a Lota od Petry Neomillnerové

Petra Neomillnerová je oblíbená zejména u čtenářek. V její tvorbě se objevují jak akční scény, tak i ty erotické a jak se ukazuje, umí oslovit také mladší čtenáře. Neomillnerová vdechla život knižním hrdinkám Amélii a Lotě.

Legenda českého sci-fi a fantasy: Jiří Kulhánek

Dá-li se o někom z českého prostředí prohlásit, že je skutečným mistrem sci-fi a fantasy, pak rozhodně o Jiřím Kulhánkovi. Jeho kniha Vyhlídka na věčnost, vás pohltí a nepůjdete spát, dokud je nedočtete do konce.

Vilma Kadlečková

Milovníci sci-fi a fantasy jistě dobře znají jméno Vilma Kadlečková, protože právě tato česká spisovatelka je autorkou ságy Mycelium a její kniha Jantarové oči si vysloužila Cenu Akademie sci-fi, fantasy a hororu v roce 2013.

Světová fantasy a sci-fi literatura

Přestože čeští autoři sci-fi a fantasy stojí za kvalitními díly, musíme zmínit i několik zahraničních autorů, o kterých jste již rozhodně někdy slyšeli. Seznam skvělých autorů by rozhodně nebyl kompletní bez Franka Herberta, Raye Bradburyho a Andrzeje Sapkowski. Jaká jejich díla by se měla objevit ve vaší domácí knihovně?

Frank Herbert: Autor kultovní Duny

Určitě jste postřehli, že kniha Duna se dočkala nového filmového zpracování, kolem kterého byl ohromný poprask a letos na podzim vstoupí do kin pokračování. Duna, kniha, která vás přenese do daleké budoucnosti a nechybí v ní politické, náboženské, ekologické a ani technologické interakce, si vás naprosto získá. Protože se skládá z více jak 600 stránek, rozhodně není od věci stáhnout si ji v podobě e-knihy.

Ray Bradbury a jeho 451 stupňů Fahrenheita

Nejznámějším dílem amerického spisovatele Raye Bradburyho se rozhodně stala kniha 451 stupňů Fahrenheita. Ovšem za přečtení stojí také sbírka povídek Marťanská kronika, jejíž děj je zasazen do let 1999 a 2026, a popisuje události odehrávající se na dvou planetách, jimž vládnou lidé.

Andrzej Sapkowski

Celosvětové popularitě na poli fantasy knih se těší také polský spisovatel Andrzej Sapkowski. Postava z jeho nejznámější knižní série Zaklínač, Geralt z Rivie, se dočkala několika herních, filmových i seriálových zpracování a jeho příběh zná téměř celý svět. Pokud i vy patříte k divákům nejnovějšího seriálového hitu, knižní předlohu si rozhodně zamilujete.

Nebojte se ponořit do světa knižního sci-fi a fantasy a přečtěte si něco od českých či zahraničních autorů. K oblíbeným titulům se řadí Temné blues v New Orleans od Františka Kotlety, příběhy Loty či Amélie od Petry Neomillnerové, Vyhlídka na věčnost od Jiřího Kulhánka, sága Mycelium od Vilmy Kadlečkové a samozřejmě tituly Duna, 451 stupňů Fahrenheita, Marťanská kronika a sága Zaklínač. Kterou knihou se rozhodnete svou pouť do sci-fi a fantasy světů zahájit?

Ohodnoť článek

Štítky science fiction, kniha, literatura, Leoš Kyša, Petra Neomillnerová, Vilma Kadlečková, Jiří Kulhánek, Ray Bradbury, Frank Herbert, Lota, Duna, Geralt z Rivie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fantasy a sci-fi knihy, které rozhodně stojí za přečtení  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.