Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Strop je pasé – spolehlivý dodavatel energie vám nabídne i nižší cenu

PR článek

Jaro je tady a s ním začínají přicházet vyúčtování za uplynulé období. I když zima nebyla tak krušná, jak se předpokládalo, stejně se nemusí jednat o příjemnou záležitost. Víte, že dodavatelé energií už snižují své tarify? Jestli stále platíte zastropovanou cenu, možná přišel čas na změnu. Jak ale najít lepšího dodavatele?

Ne každému dodavateli energie se samozřejmě do snižování chce. Nepřehledná situace na trhu jim hraje do karet a spoustu firem toho využívá. Domácnosti ale přesto mohou vidět příznivý obrat v cenách. Jenže kde hledat?

Kdy začít uvažovat o změně dodavatele

Je to prosté – víte, že můžete platit méně, ale váš dodavatel vám odmítá platby snížit? Pak byste měli mít celkem jasno. V moři společnosti se určitě najde nový, spolehlivější partner.

Například dodavatel energie SPP letos zavádí do svých řad produkt Jistota, se kterým za plyn platíte nižší než zastropovanou cenu. Pokud vlastníte dům, dokážete tady ušetřit za 3 roky klidně desítky tisíc. A v krizi se každá koruna hodí, co říkáte? Mít levnější plyn až do roku 2025 se zdá jako skvělá příprava i na ty nejčernější scénáře.

Jak poznám, že se mi změna vyplatí?

Není nic jednoduššího než sáhnout po internetové kalkulačce. Ať už si vyhlédnete jakéhokoliv dodavatele. Většina dnešních společností má kalkulátor úspory přímo na svém webu. V takovém případě máte o aktuálnosti nabídky nejlepší přehled. Pak už si jen srovnejte výši záloh a úsporu máte přímo před očima.

Výběr dodavatele: na co si dát pozor

Přestože je cena první věc, na kterou každý zákazník hledí, není to jediné kritérium, které byste měli zvažovat. To, že vám nějaká společnost naslibuje modré z nebe (ideálně za pár kaček), ještě neznamená, že máte po starostech. U neznámých firem to dokonce bývá přesně naopak. Na co byste tedy měli koukat, abyste se nespálili?

Pro začátek si vystačíte s tímto:

  • Kolik má dodavatel zákazníků?
  • Jsou pro vás podmínky srozumitelné?
  • Jak probíhá odstoupení od smlouvy?
  • Dokážete vše vyřídit online?
  • Jak probíhá převod smlouvy?
  • Co vám nabízí zákaznický servis?

V případě, že podmínky smlouvy nejsou jednoznačné, do podpisu se rozhodně nepouštějte. Ten nejlepší dodavatel energie totiž nemá potřebu slibovat nesplnitelné. Alarmující by pro vás mělo být i to, že dodavatel za sebou nemá velké množství klientů. Není to sice univerzální pravda, ale často se za takovými společnostmi schovávají nepříznivé výhledy do budoucna.

Bojíte se odstoupení od smlouvy? Není třeba

Přepis energií bývá často (a zbytečně) strašákem domácností. Přitom jde o zcela běžnou věc. Pokud se vám podaří najít lepší nabídku a budete ji chtít využít, převod smlouvy za vás může provést i nový dodavatel. Třeba u SPP stačí udělit plnou moc a víc řešit nemusíte. Je i v zájmu dodavatele energií vyřešit vše tak, aby po vás nikdo nechtěl žádné penále.

Zastropovaná cena byla skvělým pomocníkem, ale nyní je čas převzít otěže a platit zase ty nejnižší ceny. Neodkládejte to a zkuste se domluvit se současným dodavatelem elektřiny a plynu. A pokud to nepůjde, změna je opravdu na místě. Spotřeba elektrické energie nebo plynu je ovlivnitelná přece jenom trochu. Ale samotné platby teď konečně můžete snížit na minimum. Tak směle do toho.

Ohodnoť článek

Štítky energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strop je pasé – spolehlivý dodavatel energie vám nabídne i nižší cenu  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.