Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak vybrat kvalitní matraci?

PR článek

Budíte se rozlámaní, s bolestí zad a špatnou náladou? Udělejte jeden jednoduchý krok a změňte svůj spánek o 180 stupňů. Stačí si vybrat kvalitní matraci, která bude vyhovovat vašim spánkovým potřebám. V ProSpánku sepsali základní otázky a postup.

Věk

Věk je jenom číslo, které ale při výběru matrace přece jen hraje roli. Děti do 15 let by rozhodně neměli spát na měkké matraci. Pro seniory je vybírejte „zlatou střední cestu“. U dospělých platí, že výběr matrace především odpovídá poloze spánku - zda spíte na boku, zádech nebo dokonce břiše.

Hmotnost

Další důležitý faktor je váha. Každá matrace se jinak přizpůsobí někomu, kdo váží 120 kg nebo polovinu. Všechny matrace mají nosnost minimálně 90 kg a některé mohou mít až 150 kg. Pokud vážíte méně než 90 kg nemusíte tento faktor brát vůbec v potaz. Pokud vážíte více, měli byste vybírat mezi středně tvrdými až tvrdými matracemi.

Tuhosti matrace a poloha spánku

V úvahu musíte brát i polohu, v jaké trávíte většinu noci (na zádech, na boku,..). Matrace musí podepřít a měla by se přizpůsobit především v místech, kde je na ni vyvíjen největší tlak. Například pro spáče na boku se doporučují spíše měkčí (1-3 dle tabulky tuhosti). Převalování zkracuje váš hluboký spánek. Matrace by proto měla více podpořit v oblasti ramen, aby byl zachován dokonalý balanc.

Jak je to s rozměry?

Například matrace 140x200 cm je velmi komfortní pro jednoho spáče, ale přitom se na ní díky své šířce vyspí i dvě osoby. Další standard je matrace 90x200 cm.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak vybrat kvalitní matraci?  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.