Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na co se zaměřit při výběru trička s potiskem?

PR článek

Trička patří mezi základní oblečení každého z nás. Při výběru bychom se měli zaměřit na několik faktorů, díky kterým se budeme během nošení cítit dobře a zároveň nám trička dlouho vydrží. Znáte to. Levná trička, která nakupujeme v řetězcích, můžeme po pár vypráních využít jako hadr. Pojďte se společně s námi podívat, co by mělo kvalitní tričko mít.

Materiál trička

Výběr materiálu by se měl odrazit od účelu použití trička. Mezi nejoblíbenější materiál patří bavlna. Jde o přírodní materiál, který je odolný a velmi příjemný na každodenní nošení. Většina lidí po tomto materiálu sahá v případě nákupu oblečení do práce i na doma. Bavlněná trička dlouho vydrží a péče o ně je velmi snadná. Bavlna je také nejpoužívanějším materiálem pro potisk oblíbených triček s vtipným motivem. Nicméně potisknout lze i jiné materiály.

Elastanová trička dodávání tričku pružnost. Výhodou je, že neztrácí svůj tvar. Velmi často se elastan kombinuje se zmiňovanou bavlnou pro zvýšení komfortu během nošení.

Známý materiál je také polyester. Jedná se o synteticky vyrobené vlákno. Jeho výhodou je rychlé schnutí, ale oproti bavlně málo saje vlhkost. Polyester se velmi často používá na výrobu sportovních triček.

Kromě polyesteru se na výrobu sportovních triček používají další typy funkční materiálů, které mají schopnost skvěle odvádět pot od těla, a zároveň udržovat ideální teplotu. Příkladem je merino vlna, která je oblíbená i z toho důvodu, že nezapáchá.

Gramáž trička

Gramáž zjednodušeně označuje hmotnost oblečení přepočtenou na metr čtvereční. Obecně platí, že čím vyšší gramáž, tím je tričko tlustší a těžší. Zároveň trička s vyšší gramáží bývají odolnější a více vydrží. Trička s vyšší gramáží jsou vhodnější na zimu, naopak v létě je lepší sáhnout po tričku s nižší gramáží. Gramáž trička k potisku by se měla pohybovat nad 150 g/m2.

Velikost a barva trička

Správná velikost trička je určitě důležitým faktorem pro pohodlné nošení. Před nákupem byste měli tričko rozhodně vyzkoušet nebo v případě online nákupu najít tabulku velikostí. Přestože značení velikostí triček u různých výrobců je stejné, skutečný rozměr se může značně lišit. Zároveň je nutné brát ohled na osobní preference. Někdo má raději uplá trička, někdo naopak volnější. Barva trička je také závislá na osobní preferenci, ale pozor. Není barva jako barva. Jednotliví výrobci mohou například uvádět barvu „tmavě zelená”, ale výsledný odstín může být jiný. Pokud hledáte tričko konkrétní barvy, vybírejte podle vzorníku „pantone”, který jednotlivé barvy označuje kódem. Tento vzorník využívá mnoho výrobců a může být pro vás jistotou výběru správné barvy.

Potisk na tričku

Pokud si necháváte vyrábět tričko s vlastním potiskem, zaměřte se při výběru výrobce na technologii potisku. Můžete se setkat s těmito základními technologiemi potisku:

  • sítotisk,
  • transferový potisk,
  • sublimační potisk,
  • digitální potisk,
  • fólie flex.

Na potisk textilu se využívá nejčastěji sítotisk nebo transferový tisk. U sítotisku se barva protlačí skrz síto přímo na textil dle zvoleného motivu. U transferového tisku se barva nanáší na transferový papír a z něj následně na textil. Obě metody zaručí zářivé barvy, odolnost a dlouhodobou životnost. Transferový tisk je vhodnější pro potisk triček s vlastní fotkou. Využívá se i pro potisk hrnků, tašek a dalších reklamních produktů.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na co se zaměřit při výběru trička s potiskem?  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.