Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak odhalit u psa potravinovou intoleranci a co dělat

PR článek

Stejně jako lidi, i psy mohou trápit potravinové intolerance a alergie. Protože tato dvě omezení mohou negativně ovlivnit správný vývoj psa, při jejich rozpoznání je nutné okamžitě zakročit. Jak? Vhodným přizpůsobením psího jídelníčku.

Jak odhalit intoleranci či alergii u psa?

Pojďme začít tím, že si povíme, jak u psa vlastně poznat, že je na některou složku svého jídelníčku alergický, případně trpí intolerancí. Intolerance se projevuje zvracením či průjmem, zatímco alergie mívá horší průběh. Kromě trávicích obtíží může začít pes ztrácet na váze a na jeho srsti se mohou objevovat skvrny a vyrážky.

Jak si s alergií a intolerancí u psa poradit?

Jakmile zpozorujete, že se u pejska začnou vyskytovat problémy s trávením, je načase zařadit do psího jídelníčku hypoalergenní granule pro psy. Takové granule obsahují pouze prvotřídní maso a zcela v nich chybí nejčastější alergeny, kterými jsou:

  • lepek,
  • dochucovadla,
  • některé konzervanty.

Navštivte ordinaci veterináře a nechte si stanovit přesnou diagnózu

Jakmile klasické granule pro psy vyměníte za ty hypoalergenní a začnete pozorovat na pejskovi změny k lepšímu, není od věci navštívit ordinaci veterináře. Ten totiž dokáže přesně stanovit, na které složky stravy je váš pes alergický, a vy mu tak budete moci lépe sestavit jídelníček a obohatit jej o různé pamlsky a doplňky.

Pozorujte pečlivě chování svého pejska a při výskytu trávicích obtíží buďte na pozoru. Pokud se nebude jednat o jednorázovou záležitost, ale o opakující se rutinu po každém jídle, je načase zařadit do psího jídelníčku speciální hypoalergenní granule, po kterých bude pejskovi dobře. Čím kvalitnější granule pejskovi poskytnete, tím lepšímu zdraví se bude těšit.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak odhalit u psa potravinovou intoleranci a co dělat  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.