Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

DJI představil další dron pro profesionály. V čem je jiný?

PR článek

Společnost DJI právě představila „nový dron“ DJI Mavic 3 Classic. No nový, jak se to vezme. Jde vlastně o osekanou a zlevněnou verzi předchozího modelu DJI Mavic 3, kde chybí zoomavací telekamera. V čem se ještě liší od předchozí generace Mavic 3 a přidává vůbec něco navíc?

Vedle DJI Mavic 3 a Mavic 3 Cine je tu dnes ještě Mavic 3 Classic

Proč Mavic 3 Classic? Zatímco v generaci dronů Mavic 2 nabídlo DJI 2 modely kvadrokoptér – Mavic 2 Pro a Mavic 2 Zoom se zoomovací kamerou, a vy jste si tak mohli v podstatě vybrat stroj na míru vašemu hlavnímu způsobu využití (kvalita a barva záběrů vs. možnost bezkonkurenčního přiblížení) „Mavic trojka“ se představila jen v jedné podobě (pokud neřešíme Mavic 3 Cine, který se neliší konstrukcí, ale vnitřní výbavou a funkcemi).

Tím mohlo logicky dojít k tomu, že kdo dnes nepotřebuje ke štěstí telekameru s několikanásobným zoomem, nechtěl platit poměrně vysokou částku za nabušený model Mavic 3 s 2 kamerami a zůstal u Mavicu 2 nebo zkušeně vyčkával na hojně leakovaný  další Mavic 3, který měl být právě osekaný a levnější. Jak tedy „novinka“ Mavic 3 Classic vypadá?

  • Má kvalitní kamerou Hasselblad L2D-20c se 4/3" senzorem, která zvládne natáčet videa srozlišením 5,1K.
  • Snímkovací frekvence až 120 fps.
  • Fotografie v 20MP kvalitě.
  • Váží 895 gramů a letí maximální rychlostí 68 km/h.
  • Inteligentní režimy: Sportovní mód, Cine Mode, ActiveTrack (5.0), MasterShots, QuickShots, Panorama, Hyperlapse, High-Speed QuickTransfer.
  • Maximální čas ve vzduchu na jedno nabití 46 minut.

V čem se liší Mavic 3 Classic od Mavicu 3?

Mavic 3 má větší dosah signálu (15 km vs. 8 km) a na jak už jsme zmínili, má navíc telekameru. Mavicu 3 Classic tak zbývá jen 3násobný digitální zoom v rámci kamery Hasselblad. Nejpříjemnějším rozdílem je 10 000 Kč na cenovce. Zatímco Mavic 3 jste si mohli koupit v základním balíčku se základním ovladačem nebo ve Fly More Combo, Mavic 3 Classic si můžete koupit samostatně (jen dron a základní příslušenství), v balíčku se základním ovladačem, nebo v bundlu s prémiovým ovladačem DJI RC.

DJI Mavic 3 Classic jako první oficiální dron se štítkem C1

Co ale z modelu Mavic 3 Classic dělá hvězdu je fakt, že mu jako vůbec prvnímu spotřebitelskému dronu udělila Evropská testovací kancelář ve spolupráci s výrobcem dronů DJI štítek třídy C1. S takovým štítkem budete moci létat „legálně“ či bez rozšiřující licence A2 (podmíněné absolvováním specifického výcviku a složením zkoušky na ÚCL) blíže lidem a k budovám. Jednou z podmínek udělené licence byla např. přítomnost geo-awareness systému, dálková identifikace, snížená hlučnost, pomocné LED diody nebo automatické vypnutí funkce ActiveTrack, pokud se dron k objektu příliš přiblíží.

Je na vás Mavic 3 Classic málo profi? Je tu Mavic 3 Enterprise

Nejste z těch, kteří čekali na dron s méně funkcemi a přátelštější cenovkou? Ve své kategorii vám nabídne maximum model DJI Mavic 3 Enterprise. Na první pohled vás překvapí, že některé parametry profesionálního Enterprise dronu jsou horší než u jeho spotřebitelské verze – např. dosah signálu 8 km nebo natáčení jen ve 4K. Nižší je i datový tok (130 Mbps vs. 200 Mbps). Nabízí ale 8násobný digitální zoom u základní optické kamery, kterou doplňuje telekamera s  56násobným hybridním zoomem pro pohodlné letecké inspekce.

K dokoupení je přídavný RTK modul, který využijete pro letecké snímkování a při misích, kdy potřebujete na centimetr přesná poziční data. V balení spolu s dronem najdete profesionální ovladače DJI RC Pro Enterprises vestavěným displejem a 64GB interní paměti. Pro ovládání a plánování letů vám bude k dispozici profi software DJI Pilot 2. To vše za cenu kolem 80 000 Kč. A fajnšmekři mohou prozkoumat i termální verzi Mavicu 3 Enterprise s 3. senzorem, tedy termální kamerou, která profesionální využití dronu ještě dále rozšiřuje. Tady už se ale bavíme o investici kolem 140 000 Kč.

Vyberete si výhodného klasika, dvojokého, o 10 000 dražšího Mavica 3, Mavic 3 Cine pro filmaře, nebo profi Mavic 3E a 3T? DJI nám to letos zase vůbec neulehčilo.

Ohodnoť článek

Foto DronPro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DJI představil další dron pro profesionály. V čem je jiný?  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.