Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Boom retail parků v menších městech startuje. Mezinárodní stavební skupina HSF System postavila tři nová centra v Česku a na Slovensku

PR článek, aktualizováno 17. dubna 2024, 13:16

Praha 17. dubna 2024 (PROTEXT) - Mezinárodní stavební skupina HSF System, která je součástí holdingu PURPOSIA Group, předala do užívání tři zelená obchodní centra v České republice a na Slovensku. Jedná se o maloobchodní nákupní parky Klokan v Humpolci, Lipníku nad Bečvou a Bytči s pronajímatelnou plochou necelých 16 000 m2. Souhrnně nabízejí 27 obchodních jednotek a téměř 500 parkovacích míst. Nová centra vytvořila také desítky pracovních míst. Investory jsou developerská společnost KLM real estate, která se zaměřuje hlavně na development v oblasti retailu a logistiky, a také fond J&T Property Opportunities Sicav. Další české obchodní centrum Klokan se plánuje v Úpici.

Zelená opatření hrají ve výstavbě obchodních a nákupních center stále větší roli. „Aktivně přispívat k rozvoji měst a obcí prostřednictvím projektů, které zlepšují životní prostředí a kvalitu života v daných lokalitách, je v souladu s naší podnikatelskou filozofií zaměřenou na udržitelnou výstavbu,“ uvedl Tomáš Kosa, ředitel a místopředseda představenstva mezinárodní stavební skupiny HSF System, která byla v Česku i na Slovensku generálním dodavatelem výstavby obchodních center Klokan.

Pro investory KLM real estate a fond J&T Property Opportunities Sicav plánuje momentálně stavební skupina HSF System výstavbu dalšího obchodního centra Klokan, které se letos chystá v Úpici v Královehradeckém kraji.

Nákupní centra OC Klokan v Humpolci, Lipníku nad Bečvou a Bytči disponují zelenými řešeními, jako jsou zelené střechy, retenční dlažby na parkovištích, systémy pro sběr dešťové vody a energeticky úsporné technologie.

„Nové obchodní parky nejen oživují místní ekonomiku a poskytují nová pracovní místa, ale také dokazují, že retailová výstavba může být ekologicky šetrná. Investice do zelených opatření jsou naší dlouhodobou prioritou a budou součástí i dalších center, které chystáme v následujících letech,“ řekl Michal Kozáček, člen představenstva KLM real estate.

Obchodní centrum OC Klokan v Humpolci vyrostlo na území bývalého autobusového nádraží. Pronajímatelná plocha dvou samostatných objektů má rozlohu 4 500 m2 a nabízí celkem devět obchodních jednotek. Součástí areálu je parkoviště pro 166 vozidel a parkové úpravy. OC Klokan Lipník nad Bečvou s celkovou pronajímatelnou plochou 3 700 m2 disponuje šesti obchodními jednotkami a parkovištěm s 53 parkovacími místy.

Multifunkční komplex OC Klokan Bytča s celkovou pronajímatelnou plochou 7 666 m2 nabízí moderní obchodní a služební prostory v 12 samostatných blocích. Dominantou centra je prostor pro potravinářský řetězec. Parkoviště nabízí 275 parkovacích míst.

Stavební skupina HSF System

Mezinárodní stavební skupinu HSF System tvoří česká stavební společnost HSF System (vznikla v roce 2002) se sídlem v Ostravě a slovenská stavební společnost HSF System SK (vznikla v roce 2010) se sídlem v Žilině. Od roku 2023 je součástí holdingu PURPOSIA Group. Stavební skupina HSF System má další pobočky v Praze, Brně, Plzni, Bratislavě, Prešově a Nitře. Zaměřuje se na generální dodávky staveb a realizuje kompletní střešní a fasádní pláště moderních objektů včetně jejich rekonstrukcí. Stavební společnost HSF System získala absolutní vítězství v Národní ceně České republiky za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj v kategorii Soukromý sektor za rok 2023 a je také držitelem Ceny hejtmana MS kraje za společenskou odpovědnost za rok 2022 v kategorii firem do 250 zaměstnanců. Rating Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství RABF za roky 2018-2022 zařadil společnost HSF System a.s. na 10. místo mezi 1235 posuzovanými stavebními firmami v České republice. Společnost HSF System získala také prestižní titul Stavba roku 2020. Generální ředitel a předseda představenstva Jan Hasík je držitelem titulu EY Podnikatel roku 2016 a 2023 Moravskoslezského kraje a finalista EY Podnikatel roku 2023. Slovenská společnost HSF System SK se opakovaně umisťuje mezi předními stavebními firmami na Slovensku v žebříčcích TREND Top 100 a Eurostav. Ředitel a místopředseda představenstva Tomáš Kosa se dostal mezi šestici finalistů prestižního ocenění EY Podnikatel roku 2022 na Slovensku.

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boom retail parků v menších městech startuje. Mezinárodní stavební skupina HSF System postavila tři nová centra v Česku a na Slovensku  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.